Annonce
Ugeavisen Bramming

Kan du se alle mulighederne?

Kan du se alle mulighederne, spørger Karin Egholm i denne efterårsklumme. Foto: Jens Jager
Annonce

Kære læser, har du nogensinde prøvet at vælge en forkert bjergvej i Italien? Bestilt billetter til en forkert koncert? Eller taget den langsomste kø i Bilka? Ja, rigtig gættet, det har jeg.

Heldigvis har jeg fået det gen, der gør, at jeg kan se muligheder frem for begrænsninger.

Ofte vil der ske det, når man står på den ”forkerte” bjergvej, til den ”fejlkøbte” koncert eller i den sneglefartslignende kø i Bilka, at man må erkende den fejl, man har begået, hvilket følges op af en første negativ og træls tanke. En negativ tanke man let kan blive revet med af.

Hvis man lader det blive ved den tanke, så kan det resultere i, at ferien bliver dårlig, koncerten virker lang og kedelig og Bilka-medarbejderen lige får sig et par borgerlige ord med på vejen.

Glædeligvis har jeg fået lært, at negativiteten kun findes i tankerne, og de tanker vi har, kan vi heldigvis påvirke og lave om på.

Jeg kan da fortælle, at vi I Italien fik vi set bjerge og nærmest ubetrådte skovstier, som med garanti kun er set af få turister. Til koncerten fik vi en oplevelse med spændende folk, vi ellers aldrig ville komme i kontakt med, og i Bilka fik vi mulighed for at lade roen falder over os og tid til at studere mennesker – der ikke alle har det samme positive gen. Vigtigst af alt er, at alle tre episoder gav anledning til gode oplevelser og gode historier. Og det er lige præcis, hvad vi samler på hjemme hos os.

Ved du for resten godt, at du lige så let kan blive fanget ind i en positiv spiral som i en negativ? Og når det er sagt, så er hverken du eller jeg i tvivl om, hvilken spiral det er sjovest at være midt i.

Og hvor vil jeg så hen med den her slet skjulte gang positiv psykologi?

Jo, lige nu er vi på vej ind i den mørke tid. Efterår, vinter, mørke og kulde. Og ja, det kan være nok så trist at tænke på, at træerne smider deres blade, og snart vil stå som noget fra en gyserfilm. Vejret skifter til regn, rusk og stormvejr, og foran os ligger vinteren med kulde, sjap og endnu mere mørke. Oven i de sædvanlige efterårs tegn skal vi i år så ovenikøbet forholde os til en coronasituationen med et forsamlingsforbud, aflyste aktiviteter og hjemmearbejde.

Ja, det er da til at blive helt trist af at læse om.

Men, kære læser, hvis vi tager vores optimistiske sølvpapirshat på, kan vi lige nu se et landskab, der med gule og røde flammer brænder i smukke billeder. Vi kan tage vores regntøj på og opleve vores mangfoldige natur, når den viser tænder. Vi kan hive en hel søndag ud af kalenderen, og lave lige det vi har lyst til, fordi vi sagtens kan overbevise os selv om, at vi ikke kan komme ud ”i sådan et vejr”. Hygge, varm kakao, tv-serier, tykke bøger, puslespil og for længst glemte feriefilm og billeder er nogle af de ting der rimer på efterår.

Snart kommer julen, og her bliver vendt op og ned på mange traditioner. De store forsamlinger bliver der ikke mange af, men måske er det sundt at dyrke det nære lidt mere, og hvem ved, om det kan give grobund til nye traditioner med juleklip, konfekt og hjemmelavede julegaver. Ny traditioner som vi kan tage med til den tid, hvor vi forhåbentlig har lagt coronauvæsenet bag os.

Et er i hvert fald sikkert. Jeg kender ingen, der kan gøre noget ved vejret, årstiden eller corona situationen. Jeg tror bare på, at en positiv tanke vil føre dig til andre tanker af samme art og gøre livet meget lettere, meget nemmere og fyldt med god energi. God fornøjelse med de positive tanker…


Hvis vi tager vores optimistiske sølvpapirshat på, kan vi lige nu se et landskab, der med gule og røde flammer brænder i smukke billeder. Vi kan tage vores regntøj på og opleve vores mangfoldige natur, når den viser tænder. Vi kan hive en hel søndag ud af kalenderen, og lave lige det vi har lyst til, fordi vi sagtens kan overbevise os selv om, at vi ikke kan komme ud ”i sådan et vejr”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce