Annonce
Ugeavisen Bramming

Karen Frøsig runder det skarpe hjørne

Weekendens fødselar: Bankdirektør i Sydbank Aabenraa, Karen Frøsig, Bramming. Foto: Claus Thorsted

Sydbanks øverste direktør, Karen Frøsig, der bor i Bramming, skrev allerede i 2008 kvindehistorie, og de sidste otte år har hun været øverste mand (m/k) på broen i landets fjerde største bank, der har hovedsæde i Aabenraa.

Annonce

BRAMMING: Egentlig var barnedrømmen at blive læge eller tandlæge. Men det blev jura-studiet ved Århus Universitet, der lagde grunden til Karen Frøsigs erhvervskarriere - først en lang årrække som jurist i finansverdenen og siden 2010 som administrerende direktør i Sydbank, hvor hun - midt under finanskrisen - afløste navnkundige Carsten Andersen.

Til trods for, at Karen Frøsig siden 1994 har arbejdet i Sydbanks hovedsæde i Aabenraa bor hun stadig i Bramming sammen med sin mand, advokat Karsten Steen Jensen. Der er to nu voksne børn i ægteskabet.

I weekenden runder Karen Frøsig det såkaldt skarpe hjørne, idet hun fylder 60 år. Hun kan se tilbage på en glorværdig karriere, og 1. maj 2008 skrev hun historie, idet hun blev den første kvinde, der da fik sæde i Sydbanks direktion - og to år senere indtog direktørstolen.

At det krævede hår på brystet at lægge ud som øverste chef midt under finanskrisen, siger sig selv. Sparekniven skulle svinges, strukturen skulle ændres, og it-systemerne opgraderes. Men siden 2014 er det gået støt fremad for Sydbank, som i dag er Danmarks fjerde største bank:

- Det har ikke altid været lige let. Det er jo et stort ansvar, vi sidder med, når vi forvalter folks penge. Indimellem har jeg da også lige måttet synke en ekstra gang. Så meget desto mere er der grund til at være stolt over, at vi i dag kan præsentere en bank, der står solidt på alle ben og er rustet til fremtiden, siger fødselaren og tilføjer:

- Når man sidder som leder, er det jo netop det, der optager én; at komme helskindet ud af de kriser, man uvægerligt løber ind i, og opbygge en endnu stærkere organisation på den anden side, siger den kendte bankboss, der også er meget kendt for ikke at gøre noget særlig væsen af sig selv.

Netop i den ånd markeres da også 60 års dagen - under helt private former.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce