Annonce
Ugeavisen Bramming

Kjærgård Landbrugsskole skal samarbejde med Ribe Katedralskole

De gymnasiale fag skal EUX-eleverne på Kjærgård Landbrugsskole fremover tage på Ribe Katedralskole, mens de mere landbrugsrettede fag fortsat tages på Kjærgård Landbrugsskole. Arkivfoto
EUX-elever på Kjærgård Landbrugsskole skal fremover på Ribe Katedralskole, når de skal undervises i de gymnasiale fag. Det hidtidige samarbejde med Rybners er droppet.
Annonce

HUNDERUP: Kursen skal fremover sættes mod Ribe og byens katedralskole, når EUX-eleverne på Kjærgård Landbrugsskole skal undervises i de gymnasiale fag. Det er fag som dansk, engelsk, matematik, fysik, kemi, biologi, samfundsfag og naturfag. Det er resultatet af en ny samarbejdsaftale, som landbrugsskolen og katedralskolen har indgået. Til gengæld skal Ribe Katedralskoles HTX-elever til Kjærgård Landbrugsskole, når de skal undervises i de mere praktiske fag.

- Her på landbrugsskolen undervises EUX-eleverne fortsat i grundlæggende fag som økonomi, bæredygtighed, husdyr, plantedyrkning, naturpleje, økologi og iværksætteri. Der er de gængse landbrugsfag, og eleverne skal ligeledes arbejde med et erhvervsområdeprojekt. Forløbet tager 47 måneder, det veksler mellem skole og praktik, og det er den eneste gymnasiale uddannelse, hvor man tjener penge i praktikforløbet, siger Frank Borggaard, som er planlægningsleder på Kjærgård Landbrugsskole.

Annonce

Farvel til Rybners

Kjærgård Landbrugsskole har tidligere haft et lignende samarbejde med Rybners i Esbjerg, men har nu fravalgt det, til fordel for samarbejdet med Ribe Katedralskole.

- Vores elever giver udtryk for, at de ikke er en del af Rybners. Det har ellers været et fint samarbejde, men når eleverne ikke er tilpas med det, så må vi gøre noget. Derfor har vi snakket med Ribe Katedralskole om fremtidigt samarbejde. Vores elever er inviteret med lige fra første dag til deres rationelle opstart hvor de bliver rystet godt sammen med Katedralskolens elever. Det har de ikke været med til på Rybners, fortæller Frank Borggaard.

Annonce

HTX-ere til Kjærgård

Samarbejdet med Ribe Katedralskole går som nævnt begge veje. Det betyder, at katedralskolens HTX-elever skal undervises i de mere praktiske fag som smed, tømrer og andre håndværksfag på Kjærgård Landbrugsskole, mens der undervises i de gymnasiale fag på katedralskolen i Ribe. Katedralskolens første HTX-hold bliver på 16 elever.

- Når det gælder HTX-elever, så kan vi først planlægge deres forløb her på landbrugsskolen, når de har valgt deres projekter, siger Frank Borggaard.


Vores elever giver udtryk for, at de ikke er en del af Rybners. Det har ellers været et fint samarbejde, men når eleverne ikke er tilpas med det, så må vi gøre noget. Derfor har vi snakket med Ribe Katedralskole om fremtidigt samarbejde.

Frank Borggaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce