Annonce
Ugeavisen Bramming

Klatrevæg lukker fritidscentret op

Så er snoren klippet, men Mathias (t.v.), Morten og Patrick ( på madrassen) har allerede taget væggen i brug: Det er bare SÅ fedt, det her! Lars Møller og Niels Bækgaard har lige håndteret det røde bånd. Foto: Kirsten Enevoldsen
Spritny klatrevæg kan benyttes af alle dagen lang i Kultur- og Fritidscentret.
Annonce

BRAMMING: Det virker lukket og slukket udefra – Kultur- og Fritidscentret i Bramming; ikke mindst når man kommer ad Bakkevej. Men der foregår en masse i ugens løb, når man finder ind via hovedindgangen i Idræts Allé. Her er en lækker svømmehal med flere bassiner. Her er halfaciliteter til håndbold, badminton, ju-jutsu o.s.v. Her er dansesal. Her er mødelokaler. Og her er café/cafeteria.

NU er her også en klatrevæg – en såkaldt bouldervæg , som er monteret for endevæggen i boldspilhallen med en stor faldmadras foran, så ingen kommer til skade, når/hvis de dratter ned – eller springer ned.

Klatrevæggen er det synlige tiltag, der skal være med til at åbne hallen, centret og cafeen ud mod omverdenen – og være med til at fjerne den lukkethed, der ellers signaleres fra Brammings indendørs idrætsmekka.

En glad giver, Lars Møller, Helle Rohde fra BIF og Kenneth Benfeldt glæder sig over Brammings nyeste aktivitetstilbud. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Åben for alle

Og klatrevæggen er åben for alle – uanset alder og uden tids- og pladsbestilling. Børn og unge i alle aldre kan komme, lige præcis når de har lyst. Efter skoletid, eller når de har været til træning. Når de har en fri- eller feriedag, eller bar’ når de trænger til at røre sig og ha’ det sjovt. Væggen med de mangefarvede knopper kan også benyttes af fritidsklubber, børnehaver, private – alle!

Det er selve ideen: Her kan du/I/alle komme, når tid og lyst er der.

Klatrevæggen er et på alle ledder tværfagligt projekt, og det har allerede vist sig som lidt af en magnet for især store børn og unge. Klatrevæggen, der officielt blev taget i brug i sidste uge, er resultatet af et konstruktivt fællesskab mellem Bramming Idræts Forening (BIF) og Bramming Ju Jutsu Klub og i samarbejde med Sports&Event Park Esbjerg (SEPE).

Økonomisk er den allerede populære klatrevæg finansieret af midler fra SE Fonden (75.000 kroner), Claus Sørensen Fonden (25.000 kroner) og den lokale skiltepuljen (75.000 kroner). Væggen har kostet omkring 300.000 kroner at etablere, og de resterende midler er finansieret af SEPE.

Annonce

Næste tiltag på vej

Det lokale Bramming-medlem af SE Fonden, Lars Møller Uhd, klippede med glæde det røde bånd, da klatrevæggen blev live-indviet af Patrick, Morten og Mathias fra Bakkevejens Skole. SEPE-direktør, Niels Bækgaard, fulgte trop ved at glæde sig over, at Bramming-hallen nu byder på et tilbud for alle – et tilbud, der skal skabe mere liv i hallen på alle tidspunkter og uden tidsreservation:

- Næste skridt er et sanse- og motorikrum herinde ved siden af. Centret her skal være et møde- og aktivitetssted dagen igennem og hele ugen, fastslog han.

Formanden for Ju Jutsu Klubben, Kenneth Benfeldt, indviede så lige væggen ved at klatre op på den og demonstrere, hvordan man krabber sig op ad den på kryds og tværs – uden at skvatte ned. Det er kulørte knopper og greb, der på de skæve vægge udgør udfordringerne, og knoppernes farver angiver sværhedsgraden. De blå er de mest udfordrende. Dem klarede Kenneth i fin stil!

De uøvede skolebørn begyndte på den ”lige” væg, og efterhånden som erfaringen og dristigheden tog til, vovede de sig over på de mere udfordrende baner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce