Annonce
Ugeavisen Bramming

KOMMUNALVALG  i skal helt ud i hjørnerne af Esbjerg Kommune

Området her er både træt og slidt. Her skal vi nok – også i sammenhæng med skolerne og den kommende Generationernes by se at få udarbejdet en slags køreplan. Foto: Kirsten Enevoldsen
Henning Ravn vil skubbe på for at gøre Bramming klar med både mere erhvervs- og flere parcelhusgrunde: Og så skal der snart ske noget nede omkring Kultur- og Fritidscentret.

Godt nok er det 6. gang, Henning Ravn stiller op til hans lokalområdes øverste besluttede myndighed. Den første gang var det Bramming Kommunalbestyrelse, de sidste gange – og denne gang – Esbjerg Byråd. Indimellem har han så taget en tørn i region Syddanmark, hvor han stadig sidder i sundhedskoordineringsudvalget som kommunal repræsentant. Sundheds– og ældreområdet har i årevis været hans store interesse og ikke mindst nødvendigheden at sikre sammenhængen i det uanset myndighed.

-Ja og altså jeg har svært ved ikke gerne at ville blande mig i – og have indflydelse på udviklingen både her i Gl. Bramming Kommune og i hele Esbjerg Kommune, indrømmer Henning, på hvis dåbsattest, der står 71 år.

Og han synes faktisk ikke, udfordringerne er blevet mindre med de store kommunale enheder:

Annonce

-Det er så pokkers vigtigt, at vi kommer helt ud i alle kanter af kommunen. Derfor synes jeg også, de allervigtigste møder i årets løb er møderne med lokalrådene. Den sammenhæng og forståelse for de opgaver, der ligger – og skal løses – også uden for byskiltet til Esbjerg, må vi aldrig glemme.

-Og allerbedst er det, når vi tager ud, ser på opgaverne og hører om de ønsker og forslag, der kommer fra lokalrådsmedlemmerne. At vi så ikke har penge til det hele, ved alle jo, men det hænder nu heller ikke sjældent, at der kommer en brugbar, praktisk og økonomisk overkommelig idé fra de borgere, der oplever problemerne i deres hverdag.

Byggegrunde og erhvervsjord

Én af de helt store og påtrængende opgaver i Bramming er – set gennem Hennings briller – behovet for at skaffe flere parcelhusgrunde og erhvervsarealer til nye indbyggere og til interesserede virksomheder.

-Handels- og erhvervslivet har det generelt godt her i Bramming, men skal vi fortsat være attraktive, skal vi altså have de nødvendige grunde og den nødvendige infrastruktur klar på hylderne. Nu kommer jo nok Jysk, og den vil utvivlsomt virke som en magnet på andre. Det skal vi være klar til.

-Det samme gælder parcelhusgrunde til nye indbyggere – både i kommunale og private udstykninger!

Et andet område, Henning – ”som gammel politimand” – går op i, er de tilbud, der er til unge mennesker:

-Her skal vi også ha’ forskellige varer på hylderne. Nu etablerer Bramming Boldklub (BB) snart paddelbaner. Vi har i kommunens budget sat penge af til skaterne, og vi skal videre ad den vej. Ikke alt er fodbold, selv om jeg da stadig er godt bidt af det – og på sigt godt kunne unde BB en kunststofbane.

Annonce

Kultur- og Fritidscentret

-Vores Kultur- og Fritidscenter trænger også til et løft af de store. Vi skal ha’ centret bundet mere sammen med aktiviteterne på den anden side af Bakkevej. Og det hele skal jo stå klar til brug, når Generationernes by er blevet en realitet med beboere i alle aldre.

Cykelsti-millionerne i budgettet er jeg jo også glad for. Darum-stien er et løfte fra vores gamle kommunes tid, og jeg sætter min lid til, at den realiseres i fuld udstrækning.

Hvis du selv kunne vælge, hvilke udvalg vil du så gerne sidde i i Esbjerg Byråd?

Økonomiudvalget er og bliver det centrale udvalg. Her vil jeg gerne ha’ en stemme, for det er her, de store linjer trækkes op. Teknik&Bygge og Sundheds&Omsorg er også konkrete og væsentlige udvalg, og så synes jeg faktisk, vores kommune har haft god gavn at ha’ mig ved bordet i regionen, når sammenhængen mellem region, sygehus og kommune skal afgøres – til gavn for patienten/borgeren.

Blå bog

Henning Ravn er 71 år, uddannet tømrer og politibetjent. Gift med Tove, og sammen har de fire voksne børn samt ni børnebørn.

Stiller 16. november op til kommunalvalget for 6. gang.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Stine og Søren sendt på flugt

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Ugeavisen Bramming

Først kniv og gaffel – dernæst politik

Ugeavisen Bramming

Lions inviterer til gå-maraton i fire byer

Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Bramming

Helge Ørsted Pedersen udstiller i Pianosalg.dk

Ugeavisen Bramming

Pernille Juhl på biblioteket

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” klar til afsløring

Ugeavisen Bramming

Portrættegning og kunstnermøde på Egnsmuseet

Ugeavisen Bramming

Fantasien har ingen grænser

Ugeavisen Bramming

For smal: Handicapråd frygter ulykker på trafikeret vej

Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

Ugeavisen Bramming

27-årig mister kørekortet for evigt: - Retten sender stærkt signal

Ugeavisen Bramming

Fuldt hus til Bierfesten 23. oktober

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Bramming

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Ugeavisen Bramming

Jubel over penge til cykelsti

Ugeavisen Bramming

Julefrokosten fylder Gørdinghallen

Annonce