Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunens rigeste bor i Hjerting

HJerting Sogn er de rigeste i kommunen. Foto er fra Strandpromenaden. Foto: Tue Sørensen
Stor forskel på indtægterne i de forskellige sogne i kommunen.

Statistik: Statistik kan bruges til mange ting, og nogle gange kan den bruges til at understøtte de formodninger, man af en eller anden grund har fået opbygget for sig selv.

En ny undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet om danskernes indtægter, er baseret på folks tilknytning til de kirkelige sogne.

Den viser, at dem i Esbjerg kommune, der kan se mest på lønsedlen i gennemsnit før skat, bor i Hjerting Sogn. Her er gennemsnists indtægten på godt 678.000 kroner, og 509.000 i gennemsnitligt for samtlige voksne. mens man i Kvaglund Sogn har et gennemsnit på 374.8830 kroner, hvis man altså er i arbejde. Samtlige voksne har en gennemsnitlig indtægt på kroner 274.000, og det inkluderer også pensionister.

Annonce

Inde i Esbjerg midtby tjener man i Zion Sogn i gennemsnit knap 438.000 kroner, hvis man går på arbejde, mens gennemsnittet for alle voksne er knapt 331.000 kroner. Tager vi lidt ud af Esbjerg, kan man se, at i Bramming Sogn tjener beskæftigede 442.000 kroner i gennemsnit, mens alle voksne i gennemsnit tjener 354.000 kroner i før skat. En beskæftiget i Ribe Domsogn tjener i gennemsnit 453.000 kroner, mens alle voksne samme sted tjener godt 361.000 kroner før skat. I kommunens sydligste sogn er gennemsnits indkomsten for beskæftigede på knap 410.000 og i gennemsnit tjener alle voksne knapt 340.000 kroner.

Inden man hændervridende går i koma over ens egen indtægt, så kan vi, der ikke bor i Hjerting, så glæde os over, at husene i gennemsnit er noget dyrere der end de fleste andre steder i kommunen.


Inden man hændervridende går i koma over ens egen indtægt, så kan vi, der ikke bor i Hjerting, så glæde os over, at husene i gennemsnit er noget dyrere der end de fleste andre steder i kommunen.

Fra artiklen


Stor forskel

På landsplan findes den højeste gennemsnitlige årsindtægt i Vedbæk Sogn i Rudersdal Kommune med 1.580.000 kroner om året, mens det typisk er sogne med mange borgere af anden etnisk herkomst, der ligger i bunden. Lavest ligger Vollsmose i Odense, hvor gennemsnitsindtægten er 324.000 kroner for folk i arbejde, mens den gennemsnitlige indtægt for en voksen er på 224.000 kroner.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skriver i en medfølgende pressemeddelelse til undersøgelsen blandt andet:

”De geografiske uligheder i Danmark er så store, at vi risikerer at miste vores forståelse for hinanden. Tallene afslører et Danmarkskort med lokalområder, hvor det er meget tydeligt, at de rige bor sammen i små enklaver. Det er ikke kun på landsplan, at forskellene kan være endog meget store. Det er ikke bare fra landsdel til landsdel, at der er store forskelle på, hvor meget man tjener. Flere steder i landet ser man store forskelle mellem sogne, der ligger i samme kommune. I Danmarks vestligste sogn, Blåvandshuk, tjener de beskæftigede for eksempel i gennemsnit 519.769 kroner om året før skat. Få kilometer op ad den jyske vestkyst tjener de i Henne Sogn 379.194 kroner. Begge sogne ligger i Varde Kommune”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce