Annonce
Ugeavisen Bramming

Konkurrencen om Danmarks smukkeste stationsby er slut: Bramming blev nummer to

Bramming - her et motiv fra Jernbanegade - blev med 18 procent af de afgivne stemmer nummer to i konkurrencen om at blive kåret som Danmarks smukkeste stationsby. Foto: Historiske Huse
Det var lige ved og næsten. Til trods for en flot slutspurt, må Bramming dog tage til takke med en placering som nummer to i konkurrencen om at blive kåret som Danmarks smukkeste stationsby.
Annonce

BRAMMING: Det var lige ved og næsten. Tidligere på ugen lå Bramming på en tredjeplads i konkurrencen om at blive Danmarks smukkeste stationsby, men i slutspurten op til afstemningen sluttede torsdag formiddag, lykkedes det Bramming at overhale Odder, og snige sig ind på den samlede andenplads.

Vinder af konkurrencen blev Haslev på Sjælland. Byen fik 23 procent af det samlede stenmmetal, mens 18 procent af de afgivne stemmer, valgte at stemme på Bramming. Odder kom ind som nummer tre.

Historiske Huse

Historiske Huse kårer Danmarks smukkeste stationsby for at sætte fokus på de kvaliteter, som mange stationsbyer stadig har, og som der bør passes på i fremtiden.

Historiske Huse - tidligere under navnet Bygningskultur Danmark - har siden 2011 gennemført syv konkurrencer for at finde frem til Danmarks smukkeste landsby, Danmarks smukkeste købstad, Danmarks smukkeste almene bolig, Danmarks smukkeste præstegård, Danmarks smukkeste bondegård, Danmarks smukkeste herregård og Danmarks smukkeste vandmølle.

Det overordnede formål med konkurrencerne har været at sætte fokus på vores byggede kulturarv udenfor de store byer og betydningen af denne for bosætning, beskæftigelse, turisme og lokal identitet og stolthed.


- Der har været massiv lokal opbakning i byerne og godt 6.000 danskere har stemt på deres favorit blandt de 10 nominerede stationsbyer. Alle 10 stationsbyer har gjort sig fortjent til hæder, og det har været fantastisk at se, at der heldigvis stadig er både ejere og kommuner, der passer på bygninger og kulturmiljøer og dermed bevarer både enestående håndværk, skønhed og historie til glæde for os andre og kommende generationer, siger Birthe Iuel, direktør for Historiske Huse.

Annonce

Noget at være stolt over

Også formanden for lokalrådet i Bramming, Torben Kjær Andersen, glæder sig over, at konkurrencen har været med til at sætte fokus på stationsbyernes specielle arkitektur.

- Jeg synes, vi skal være stolte og glade for andenpladsen og ønske Haslev tillykke med førstepladsen, siger Torben Kjær Andersen.

Det var arkitekturen og stationsbyernes bygningsarv, som Historiske Huse ville gøre opmærksom på med konkurrencen.

- Stationsbyerne er rige på netop historiske kulturmiljøer og bygningsarv, og de har et potentiale både nu og i fremtiden, når det gælder bosætning, beskæftigelse og turisme. Vi håber, at befolkningen får øjnene op for stationsbyernes kvaliteter, og at kommunerne sørger for at passe på de historiske bygninger, der stadig står og fortæller historien om de byer, der opstod omkring de nye jernbanestationer for omkring 150 år siden. Selvom der i sådan en afstemning kun kan være én vinder, er alle kandidaterne værd at besøge og hædre, understreger Birthe Iuel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce