Annonce
Ugeavisen Bramming

Kulturnat med rullende musik

Årets kulturnats-plakat i Mogens Jessings streg.
Kulturnatten 3. juni afvikles i ”corona-venlig” opsætning. Bramming Byfest i august afventer myndighedernes udmelding.

BRAMMING: Brammings lokale kunstner, Mogens Jessing, tænker altid tanker, når han sidder foran lærredet, og det gør han – som vanligt – igen i år, når han skal promovere kulturnatten. Kulturnatten afvikles som traditionen byder første torsdag i juni – det vil sige 3. juni.

Sidste år blev kulturnats-plakaten trykt i grå farver, da kulturnatten stod helt i skyggen af coronaen. 2021-plakaten er – som det ses – halvt grå og halvt kulørt. Som udtryk for, at vi nu er på vej ud af coronaen og tilbage til normal-tilstanden. Det er nemlig lykkes for ildsjælen bag kulturnatten, Ulla Koman-Mejer, at stable et trods alt festligt program på benene – om end nedskaleret i forhold til tiden før coronaen.

- Jeg har fået en aftale med Jørgen Thiim fra Kosmorama om, at han kører rundt i byen med musik på ladet af en stor trailer. Den gør så stop nede ved Egnsmuseet, senere ude i Godthåbsparken og endelig oppe ved Nørretorv. Her kan folk så i mindre grupper og på afstand lytte, fortæller Ulla.

Annonce

Det ligger også fast, at både Sankt Ansgar Kirke og Egnsmuseet holder åben, ligesom også byens butikker er klar til at slå en handel af.

Endelig arbejdes der på at arrangere noget lysshow med projektører, som flasher byen på en ny måde – en måde, som folk kan nyde hjemme i haverne eller på altanerne og uden at komme i carambolage med corona-reglerne.

- Vi er lige ved at gøre klar til at bygge den rullende orkester-trailer, som får orkestret West Folk med Niels Jørgen Hvidbjerg fra Hunderup som tovholder ombord, fortæller Jørgen Thiim, der også ”arbejder i”, hvordan han kan få lys-delen arrangeret.

Byfesten er uafklaret

Det andet traditionsrige sommer-arrangement i Bramming – byfesten i uge 31 (første uge i august) – er der endnu ikke truffet endelig beslutning om formen for:

- Én ting er dog helt sikkert. Det bliver ikke en byfest, som vi kender det fra før coronaen, siger byfest-koordinator Mads Dybtved, der afventer en udmelding fra myndighederne, før byfestkomiteen går i gang med at skrue ”et eller andet” sammen.

- Det vi så småt har i støbeskeen er noget med tre små fester rundt i byen, så vi kan overholde forsamlingsreglerne, afstandskrav o.s.v. Måske kan vi også opretholde torvedagen og måske rejse et mindre telt, hvor vi kan byde på et mindre sildebord og en håndværkerfrokost i mindre opsætning end vi plejer.

- Mere præcist kan jeg desværre ikke komme planerne, før vi har en udmelding fra myndighederne, siger Mads Dybtved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce