Annonce
Ugeavisen Bramming

Kun 10 i kirken

Den lille Sct. Knuds Kirke i det nordlige Bramming må med de nye skærpede coronaregler kun rumme 10 kirkegængere. Men der holdes fortsat enkelte gudstjenester i kirken. Foto: Martin Wilde

Bramming: Sct. Knuds Kirke i det nordlige Bramming er egnens oprindelige kirke. Men den er lille - og ofte også for lille. Derfor blev der for lidt over 100 år siden bygget en ny og større kirke, Sct. Ansgar Kirke, som også lå mere centralt for den daværende Bramminge by.

Sct. Knuds Kirke anvendes dog stadig, og et par gange om måneden er der gudstjeneste i kirken. Men kirkens størrelse gør, at der med de nye skærpede coronarestriktioner, hvor der skal være to meter mellem hver person, kun kan være 10 kirkegængere i Sct. Knuds Kirke, når der holdes gudstjeneste. Og det er jo ikke ret mange. Alligevel holdes der fortsat gudstjenester i kirken.

- De få gudstjenester, vi har planlagt i kirken, dem holder vi fast i. Søndag var der fem kirkegængere i Sct. Knuds Kirke, og vi var bange for, at vi måtte afvise nogen, men nu havde vi også gudstjeneste i Sct. Ansgar, og så gik det, fortæller sognepræst Elise Balslev.

Hun tilføjer, at gudstjenesten blev livestreamet, og bagefter fik hun en henvendelse fra en af konfirmanderne, der havde set gudstjenesten. Vedkommende spurgte, om det talte som et kirkekryds.

- Det gør det naturligvis i denne tid, smiler Elise Balslev.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce