Annonce
Ugeavisen Bramming

Kun én har meldt sig og først i andet forsøg: Forældre vil ikke i skolebestyrelse

Det kan da ikke passe, der ikke er nogle forældre, som vil lægge nogle timer i det arbejde. Det er 15 timer om året i aktiv mødetid, siger afdelingsleder på Egekratskolen Steve Lindhardt om at der hidtil kun er fundet en forælder til skolebestyrelsen. Arkivfoto: Martin Wilde
Nul. Altså ingen som helst meldte sig, da der blev indkaldt til kandidater til en ny lokal skolebestyrelse i Grimstrup. Siden har én person meldt sig, men der mangler stadig fire.

Grimstrup: Man kan tolke tallet nul på flere måder. I hvert fald når det gælder det antal forældre, der i første omgang meldte sig til at tage en tjans som skolebestyrelsesmedlem i den den kommende skolebestyrelse ved Egekratskolen.

Enten er alle forældre til Egekratskolens elever fuldstændig tilfredse med, hvad der sker på skolen i Grimstrup, eller også er de komplet ligeglade med skolen og dens undervisning.

Tallet nul kom frem, da der første gang her i foråret blev efterlyst kandidater til en ny lokal skolebestyrelse for Egekratskolen i Grimstrup. For ingen, som i slet ingen, meldte sig til den nye skolebestyrelse. Det var lige godt for dårligt, så siden blev der udsendt en reminder, og herefter kom der en mail fra en mor til en elev med besked om, at hendes mand gerne ville stille op til skolebestyrelsen.

Annonce

Så nu er der fundet en. Men der mangler stadig fire forældre, før den kommende skolebestyrelse er komplet.

Det er forældrenes guld

- Det kan da ikke passe, der ikke er nogle forældre, som vil lægge nogle timer i det arbejde. Det er 15 timer om året i aktiv mødetid, og så ti timer ekstra til formanden, der også skal deltage i den store skolebestyrelse, siger afdelingsleder på Egekratskolen, Steve Lindhardt og tilføjer:

- Det er trods alt deres guld, vi arbejder med.

Siden Egekratskolen blev lagt sammen med de fire andre kommunale skoler i Vejrup, Gørding og Bramming til Fortunaskolen, har der været en fælles skolebestyrelse for de fem skoler.

Af forskellige årsager har der de seneste to år ikke været en repræsentant fra Grimstrup i Fortunaskolens bestyrelse. Måske er det en årsag til, at forældrene ikke længere føler sig mere tilknyttet Egekratskolen. Steve Lindhardt peger også på coronarestriktioner som en mulig årsag til det manglende engagement blandt forældrene til skolens elever.

- I to år har forældrene jo nærmest ikke måttet komme på skolen, men har været henvist til  kun at aflevere deres børn ude ved skiltet.

Annonce

Ingen plan B

Hvad der skal ske, hvis det ikke lykkes at finde yderligere fire forældre, der vil påtage sig at være i skolebestyrelsen, er der ikke nogen plan for - endnu.

- Vi må ud og påvirke forældrene i Grimstrup, og ellers må vi diskutere, hvad vi skal gøre på vores næste skolebestyrelsesmøde her i maj. Det er ikke en situation, vi har forberedt. Vi har ikke nogen plan B, siger Carsten Tønder, der er skolebestyrelsesformand for Fortunaskolens skolebestyrelse dette skoleår ud:

- Vi skal finde en fornuftig løsning på det.

Det er ikke en situation, vi har forberedt. Vi har ikke nogen plan B.

Skolebestyrelsesformand Carsten Tønder

Skolebestyrelserne

Siden Egekratskolen blev lagt sammen med de fire andre kommunale skoler i Vejrup, Gørding og Bramming til Fortunaskolen, har der været en fælles skolebestyrelse for de fem skoler.

I forbindelse med frisætningsforsøget for folkeskoler i Esbjerg Kommune er det igen blevet muligt at oprette lokale skolebestyrelser for de fem afdelinger af Fortunaskolerne.

De lokale skolebestyrelser skal begynde deres virke med det nye skoleår i august, og skal fungere som sparringspartner for den lokale leder af skolen om de ting, som vedrører den pågældende skole.

De lokale skolebestyrelser skal bestå af fem forældrevalgte repræsentanter, to medarbejderrepræsentanter, to elever samt den lokale afdelingsleder, og disse skolebestyrelser skal mødes seks gange årligt.

Samtidig vil der fortsat være en overordnet skolebestyrelse for alle Fortunaskolernes fem afdelinger. Den overordnede skolebestyrelse skal blandt andet tage sig af det politiske og fungere som sparring med skolens leder, Jan Lagoni, og denne skolebestyrelse skal mødes fire gange årligt.

Den overordnede skolebestyrelse består af de fem formænd for de lokale skolebestyrelser, en forældrerepræsentant fra Linie S, et eksternt medlem, to medarbejderrepræsentanter samt to elever.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Annonce