Annonce
Ugeavisen Bramming

Løber for lungesyge børn

Sidste år løb danske skolebørn 7,5 mio. kroner ind til lungesyge børn. Og alle børn kan være med, siger Carl Erik Dalbøge fra Team Rynkeby Fonden. Foto: Thomas Nørremark
Friskolen og Bramming Gymnastik-& Idrætsefterskole deltager i Team Rynkeby Fondens årlige ’Team Rynkeby Skoleløbet’ 12. april.
Annonce

BRAMMING: Hele 245.000 skoleelever snører løbeskoene og løber med, når Team Rynkeby Skoleløbet i år afvikles på ikke mindre end 924 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Det gør dette års Team Rynkeby Skoleløbet til det største nogensinde.

Blandt deltagerne er 3.400 elever fra 12 vestjyske skoler – heriblandt Friskolen i Bramming og Bramming Gymnastik-& Idrætsefterskole. Sammen med skoleelever fra hele landet skal de vestjyske elever være med til at løbe penge ind til Børnelungefondens livsvigtige arbejde, når løbet afvikles fredag den 12. april – fredagen før påskeferien.

- Det er ganske enkelt overvældende, at så mange skoler kan se sig selv i idéen om, at børn skal løbe for børn, der er ramt af alvorlig sygdom. Det giver en helt særlig stolthed blandt eleverne, at de med en relativt begrænset indsats kan være med til at gøre en reel forskel for andre børn, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Annonce

Alle kan være med

I Danmark deltager 94.000 skoleelever fra 305 skoler, og antallet af deltagere gør indtryk på Børnelungefondens direktør, Anne Brandt.

- Det betyder utrolig meget for de lungesyge børn og deres familier, at så mange børn og skoler i igen i år involverer sig i Team Rynkeby Skoleløbet, siger hun.

- Filosofien bag løbet er, at det ikke handler om, hvor mange penge, den enkelte kan skaffe, men at alle har mulighed for at bidrage. Og når vi har så mange børn med i løbet, skal det enkelte barn ikke gøre en ret stor indsats for, at det rent faktisk gør en mærkbar forskel for de børn, som det handler om, siger Carl Erik Dalbøge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce