Annonce
Ugeavisen Bramming

Laila rykker ind i Fritidscentret

Nu har Laila rullet gardinet ud til forhallen op, og så satser hun på, at mange vil kigge ind i cafeteriet efter træning og i mange andre sammenhænge. Foto: Kirsten Enevoldsen
Jeg glæder mig til at komme i gang her i Fritidscentret. Jeg tror, her er mange muligheder, og jeg fået en fast aftale med SEPE.
Annonce

BRAMMING: Næsten symbolsk ruller Laila Søndergaard gardinet op til kiosken i Kultur- og Fritidscentret i Bramming, hvor sportsfolk og brugere, idræt-om-dagen-folket og mange andre summer forbi.

- Jeg vil rigtig gerne være en del af livet her i centret, og jeg vil rigtig gerne gøre cafeteriet til et sted, hvor brugerne mødes, får en snak efter træningen og hygger sig over en kop kaffe og måske lidt hjemmebag, siger nyansatte Laila, der glæder sig til at komme i gang.

Laila, der nu er landmandskone i Sejstrup, er ikke ukendt med Bramming-egnen. Faktisk voksede hun op i Omme og havde fra 3. klasse sin skolegang på Nordre Skole. Efter afsluttet 10. klasse tog hun fat på køkkenlederuddannelsen og havde her praktikperioder på såvel Riber Kjærgaard som Hotel Gørding.

I 1986 kunne hun ikke stå for et tilbud på Hotel Nørre Vinkel i Lemvig. Her var hun til 2003, hvor hun dristede sig til Sjælland – som madmor m.m. på Haslev udvidede højskole. Det passede hun indtil 2006, hvor Ulla og Knippel Jensen ville afhænde Skovpavillonen i Holsted. ”Nogle” havde hørt om Laila og hendes talenter, og sammen med en daværende ven købte hun det navnkundige sted i skoven.

Annonce

Lagde nøglerne i Holsted

Det gik strygende indtil 2017, hvor det knirkede så meget i privatlivet, at Laila 1. februar lagde nøglerne og bosatte sig i Bramming. Herfra passede hun et deltidsjob hos Louise og Peter på Endrup Kro, men da muligheden for et mere fast job på plejehjemmet Kærdalen i Vejen bød sig, sprang hun til.

- Også det var jeg rigtig glad for, men pludselig en dag blev jeg så ringet op fra Sport&Event (SEPE) i Esbjerg. De tilbød en fast fuldtidsstilling som leder af cafeteriet og køkkenet i Bramming Kultur- og Fritidscenter. De kendte mig fra Skovpavillonen og mente, at det nok lige var en tjans for mig at prøve at puste lidt liv i den del af centret på Sportsvej, fortæller Laila.

Det kunne Laila ikke stå for, og da hun samtidig var flyttet sammen med kæresten, den hollandske landmand Riekus Veenstra i Sejstrup, sagde hun ja. Og nu gælder det så:

Annonce

Mange ideer skal afprøves

- Jeg vil gerne byde ind med noget ”hjemmegjort” mad. Her er et supergodt køkken, og jeg har nogle ideer og formiddags-brunch til folk, der har været til morgentræning eller til idræt-om-dagen. Jeg har også tanker om varme retter et par gange om ugen hen under aften. Det skal kunne spises her i cafeteriet, og købes med hjem.

- Kunne der komme lidt mere gang i møde-arrangementer og fester, synes jeg så også, det vil være godt. Begravelseskaffe stiller jeg også gerne an til, men nu skal jeg først i gang og skøjte mig ind på mulighederne, siger Laila, der til daglig arbejder under halinspektør Poul Carlsen, men har skrevet kontrakt med SEPE i Esbjerg. Den hidtidige medhjælp i cafeteriet, Vivi Frisdahl er gået på efterløn, og nu skal Lailas ideer så afprøves:

- Jeg glæder mig til det – og til det samarbejde med arbejdsplaner o.s.v. jeg jo også skal ha’ med de unge mennesker, der skal passes ind i arbejdsplanerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce