Annonce
Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indvies 17. september

I 2019 blev der for første gang fejret Skt. Hans i Landsbyparken. Arkivfoto
Efter fire-fem års fælles indsats skal der festes ved den officielle indvielse.

VEJRUP: Lige inden det falder i med efterår og måske regn og rusk, når Lokalrådet i Vejrup at invitere vejrupperne til fest. Det er Landsbyparken, der skal indvies, og det foregår fredag den 17. september med officielt snoreklip, grillpølser og øl/vand, hygge og fællesskab, fortæller lokalrådsformand Hans Jørn Madsen og Leif Hermansen, der er formand for det udvalg under Lokalrådet, der har stået i spidsen for projekt Landsbyparken.

Egentlig var det den unge Anders Ebener, der var Landsbyparkens idémager, men da han rejste et par år til New Zealand i arbejds-øjemed, tog Leif Hermansen over – og har siden været Lokalrådets tovholder.

At der kaldes til folkefest, er da heller ikke tilfældigt. Der er nemlig ikke mange i Vejrup, der ikke har en arbejdsaktie i det projekt, der for fire-fem år siden blev født i forlængelse af anlægget af den regnvandssø, der ligger i Landsbyparken:

Annonce

Så skulle der lige anlægges en sti omkring søen, så alle kunne nyde en tur omkring den – både dagplejemødre, skolebørn, hundeluftere, motionsfolket og folk på aftentur.

Projekt ”køb-et-træ”

Nå.

Skal her ikke plantes nogle træer? Her ser da så bart ud…

Det førte så til en ”køb-et-træ”-kampagne ved en byfest. Og en-to-tre så var der skaffet 900 træer og arrangeret en planteweekend, hvor vejrupperne, der jo i forvejen er kendt for selv at smøge ærmerne op, lagde grunden til både en lille lund med æbletræer og noget skovbevoksning af forskellige slags træer. Byens kvinder sørgede naturligvis for hjemmebag og anden forplejning til skovrejsningsfolkene.

Så blev det noget nedslidte depothus fikset, malet og shinet op. SE Vækstpulje bevilgede penge til belysning på stien fra kirkediget til parken.

Esbjerg Kommune købte Inge Mikkelsens store grund op mod byen, og her blev der rejst to shelters, muldtoilet samt dyreshelter. Der blev etableret en fin bålhytte og indlagt lys ved både muldtoilet og bålhytte.

- Alt sammen efter princippet: Fondsmidlerne går til materialer, mens vi selv arbejder frivilligt og gratis. Samme princip arbejder vi efter, når kommunen finansierer materialeindkøb – så giver vi frivilligt vores arbejdskraft til at plante, bygge, male og så videre, fortæller Leif Hermansen, der med grillfesten den 17. kvitterer for den store velvilje, Lokalrådet har mødt.

Annonce

Alle har ejerskab

Han tilføjer, at han også oplever en stor glæde hos borgerne over at ha’ fået en slags ejerskab til Landsbyparken, fordi de selv har ydet deres.

Og selv om Landsbyparken først indvies 17. september, så har den flere gange vist sit værd. Der har allerede været holdt Sct. Hans fest hernede et par gange. Byens dagplejere er sammen med deres børn ivrige brugere af stedet, og byens borgere nyder en spadseretur herned.

Som det allernyeste er der nu sørget for firbenede brugere. Der er nemlig sat hegn om området og sat får ud, som nu finder føde i parken – og kvitterer i velvilligt at lade sig beskue og beundre.

En fornøjelse det hele, mener Leif Hermansen og oplyser, at det er det lokale byrådsmedlem Hans Erik Andersen, der er indbudt til at klippe snoren. Desuden er både tidligere og nuværende landdistriktskoordinator – henholdsvis Jesper Larsen og Ann Caroline Hansen samt tidligere grundejer Inge Mikkelsen inviteret som officielle gæster.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fritidscentret sprudlede af liv og latter

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

En pigedrøm går i opfyldelse: Nu skal Charlotte endelig være frisør

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Annonce