Annonce
Ugeavisen Bramming

"Langt Ude" på Bramming - Grindstedbanen

Den nedlagte jernbane Bramming-Grindsted er en 7,3 km lang natursmuk installation i hurtig forfald. Der arbejdes på at få skinner og sveller fjernet. Lørdag den 28. oktober står Agerbæk Udvikling bag et løb på strækningen. "Langt Ude"-løbet er dog i lige så høj grad henvendt til naturglade vandrere som til motionsløbere. Privatfoto

Agerbæk: Lørdag den 28. oktober bliver en travl dag på Bramming - Grindstedbanen. Her afvikler Agerbæk Udvikling nemlig for første gang sit arrangement "Langt Ude", som er en seks timer lang event på den smukke banelinje. Der er ikke tale om et "ekstremløb" og man forventer heller ikke at se den danske løbeelite stille op til en udmarvende krig på kilometer og kondi.

- Langt Ude er et folkeligt og festligt løb for alle og jeg ved, at det er et meget blandet felt, der stiller til start på lørdag. Vi har tilmeldinger fra både unge og ældre, børnefamilier og natur- og kulturinteresserede. Alle kan få noget ud af dagen, uanset om man vil udfordre sig selv i seks timer eller bare tage en enkelt rundes gåtur for at opleve naturen og det skønne i banens forfald, fortæller Jesper Christiansen, i en pressemeddelelse.

Jesper Christiansen udgør sammen med løbekammeraten Søren Bundgaard løbsledelsen.

Smukt forfald

Ruten tager deltagerne langt ud på landet i den smukke natur omkring byen, og de sidste tre kilometer af rundstrækningen foregår på den gamle jernbane, der de senere år har ligget byens borgere meget på sinde. Den deler nemlig byen i to og giver sammen med viadukten udfordringer i forhold til både skolevej og tung trafik.

- Nu er banen endelig blevet erklæret officielt nedlagt, men det betyder dog ikke, at den er fjernet, men blot, at der aldrig kommer til at køre tog på den igen. Agerbæk Udvikling arbejder sammen med andre berørte landsbyer langs banen på en fjernelse af skinner og sveller hurtigst muligt, så man kan komme videre med byudviklingsplanerne. Arrangørerne opfordrer derfor også alle interesserede til at møde op og opleve den gamle Grindstedbane en sidste gang, inden den forhåbentligt snart skal fjernes, siger Jesper Christensen fra Agerbæk Udvikling:

- Agerbæk Udvikling har besluttet, at det skal være gratis for byens borgere at komme og gå turen rundt og opleve banen denne dag. Hvis man derfor ikke ønsker at stille op i det officielle løb, hvor man får medalje, diplom og forplejning undervejs i løbet, kan man derfor bare møde op fra kl. 10, når løbet går i gang. Der vil være for alle være mulighed for at købe kaffe, kage, pølser mv. fra kl. 10-16 i målområdet ved Agerbæk Station og kartoffelcentral. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce