Annonce
Ugeavisen Bramming

Lily og Jytte synger sig glade hver mandag

Jytte Jæger Nielsen og Lily Lauridsen er med hver mandag, når Gredstedbro Egnskor mødes til øveaften. Lily Lauridsen har været med fra starten for 43 år siden og er nu æresmedlem af koret. Foto: Martin Wilde
En annonce ændrede for 43 år siden mandagene i Lily Lauridsens liv. I næsten halvdelen af sit liv har hun nu sunget i Gredstedbro Egnskor. De seneste 20 år med selskab af Jytte Jæger Nielsen.

Gredstedbro /Jernvedlund / Bramming: - Jeg så en annonce i ugeavisen, at der blev startet et kor op: "Hvis du kan lide at synge, så mød op på Hunderup Skole", fortæller Lily Lauridsen.

Det var for 43 år siden - i 1979. Dengang Tommy Seebach vandt det danske Melodi Grand Prix med Disco Tango, og statsministeren hed Anker Jørgensen.

43 år og seks statsministre senere er Lily Lauridsen stadig med, når dirigenten hver mandag aften slår takten an. For det med at synge i kor, det var lige noget for den dengang 44-årige kvinde fra Jernvedlund. Hun er nu fyldt 87 år, og hun er trofast deltager hver mandag aften i vinterhalvåret, når korets medlemmer, musikeren og dirigenten mødes i den store sal i Sognehuset i Gredstedbro.

Annonce

- Vi synger hver mandag, og det er ugens bedste aften. Man kommer i godt humør af at synge. Du kan ikke både være sur og synge, er det enkle budskab fra Lily Lauridsen:

- Jeg bliver så godt tilpas! Det gode kammeratskab, vi altid har haft, skal fremhæves!

Livsbekræftende sang

Det var også venner - eller kammerater - det trak Jytte Jæger Nielsen fra Bramming med til korsang i Gredstedbro.

Gredstedbro Egnskor er et blandet kor for både kvinder og mænd. Kormedlemmerne mødes hver mandag i den store sal i Sognehuset i Gredstedbro. Foto: Martin Wilde

- Jeg havde sunget i kor i Bramming, men det blev opløst. Så hørte jeg om Gredstedbro Egnskor. Et par af de, jeg havde sunget i kor med i Bramming, var begyndt her, så jeg kom med, fortæller Jytte Jæger Nielsen:

- Det er livsbekræftende og giver godt humør. Jeg har aftenvagt på arbejdet onsdag til søndag, og det har de forsøgt at lave om på, men nej. Jeg skal have min mandag aften til at synge i kor!

Annonce

En god bund

Lily Lauridsen fortæller, at det er den gode sang, der gør, at hun bliver hængende - nu på 20. år.

- Hvis det er en kirkekoncert, vi skal til, så er det kirkeligt, men ellers er det højskolesangbogen, vi synger efter. Vi har en dygtig korleder, siger Lily Lauridsen og Jytte Jæger Nielsen supplerer:

- Hun sørger for, at det er afvekslende, det vi synger. Og hun har et godt netværk.

Vi synger hver mandag, og det er ugens bedste aften. Man kommer i godt humør af at synge. Du kan ikke både være sur og synge.

Lily Lauridsen

- Hun sørger for, at vi kommer ud og synge. Vi har været i Ungarn, på Bornholm og i Holland med koret. Og en gang om måneden har vi ønskekoncert, fortæller Lily Lauridsen, som er æresmedlem af koret.

- Vi synger og så har vi kaffepause. Det er der, vi fejrer, hvis nogen har haft fødselsdag. Så får de en buket eller en flaske, fortæller Lily Lauridsen, mens Jytte Jæger Nielsen glæder sig over, at koret er et blandet kor.

- Det giver en god bund med mænd. Dem kan vi godt bruge nogle flere af!

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce