Annonce
Ugeavisen Bramming

Lise-Lotte får kvindepris for mange års fodboldengagement

Sportschef i Bramming Boldklub, Lise-Lotte Klinge får dette års kvindepris, tildelt af Soroptimisterne Esbjerg, for sit mangeårige engagement for at få flere piger til at spille fodbold. Foto: Martin Wilde
I mere end 30 år har hun spillet og trænet fodbold og hun er sportschef i Bramming Boldklub. Forleden fik Lise-Lotte Klinge Soroptimisterne Esbjergs kvindepris for sit store engagement i at få piger til at spille fodbold i Bramming.

Bramming: Flere piger skal spille fodbold. Det har i årtier været en ledetråd for 49-årige Lise-Lotte Klinge, der - når hun ikke lige er på arbejde - er engageret i Bramming Boldklub som sportschef.

I mange år spillede hun fodbold i klubben, indtil et drilsk knæ for 12 år siden medførte, at hun måtte stoppe.

- Havde jeg ikke haft et træls knæ, så havde jeg spillet længere end til jeg var 37. Men så kan jeg give på andre måder. Der er jo mange andre ting end bare at se en fodboldkamp. Der skal være mange ildsjæle - foreningsmennesker. Ellers kan klubben ikke køre...

Annonce

Så Lise-Lotte Klinge kastede sig i stedet over nogle af de mange organisatoriske opgaver i byens fodboldklub.

- Jeg er meget engageret i pigefodbold. Jeg var den første kvinde i DBU Region 4's bestyrelse. Og så er jeg sportschef i Bramming Boldklub. Vi har omstruktureret i Bramming Boldklub og er begyndt at få flere piger til at spille fodbold. Det sker i et samarbejde mellem kommunen og flere boldklubber, hvor vi vil få flere i gang, fortæller Lise-Lotte Klinge.

Jeg ser fodbold i fjernsynet hjemme. Det er ikke spildtid. Jeg kører også rundt og ser Bramming Boldklubs førstehold spille, når de spiller på udebane. Også hvis det er en kold søndag aften i Aabenraa.

Lise-Lotte Klinge

Pris

Der er altså mange gode grunde til, at Lise-Lotte Klinge skal have 2021-udgaven af Soroptimisterne Esbjergs kvindepris. Den uddeles normalt på Kvindernes internationale Kampdag den 8. marts, men i år var det ikke muligt at mødes denne dag til prisoverrækkelse på grund af coronarestriktioner, så i stedet blev prisen uddelt i december. Denne gang i Bramming Boldklubs klubhus.

Udover 10.000 kroner til modtageren fik Lise-Lotte Klinge også blomster og et diplom, da hun fik dette års kvindepris, tildelt af Soroptimisterne Esbjerg. Foto: Karsten Pedersen

Prisen består af et diplom og 10.000 kroner til prismodtageren foruden en stor buket blomster. Oven i prisen havde tre erhvervsdrivende valgt at donere 8.000 kroner, som går til spillertøj til det U18-pigehold, Lise-Lotte Klinge er træner for.

Annonce

Til England

- De 10.000 kroner vil jeg bruge på mig selv. Jeg har aldrig været til engelsk fodbold, så måske et smut derover for at se en fodboldkamp, siger Lise-Lotte Klinge og lyser op i et stort smil.

Hvilket hold er dit favorithold?

- United!

Så der er næppe tvivl om, at Lise-Lotte Klinges første fodboldtur til England går til det berømte fodboldstadion Old Trafford i Manchester. Et stadion der siden 1910 har været hjemmebane for de rødklædte spillere fra Manchester United.

Annonce

Respekt om en ildsjæl

Lise-Lotte Klinge er altså en person, der med rette kan kaldes en ildsjæl. Også fordi hun i så mange år har dyrket sport i en ret mandsdomineret verden.

Kort om Lise-Lotte

Lise-Lotte Klinge er 49 år.

Hun har to voksne børn.

Hun betegner sig selv om Bramming-pige. Født og opvokset og boet hele livet i stationsbyen.

Hun er uddannet teknisk assistent.

Hun arbejder som indkøber hos Bramming Plast Industri.

Lise-Lotte Klinge holder med Bramming Boldklub og med EfB. Når EfB ikke er i Superligaen, så er favoritholdet FC Midtjylland. Internationalt er favoritholdet Manchester United.

- Man kan roligt kalde mig en ildsjæl. Jeg er frivillig med et stort blåt og gult hjerte, fordi jeg synes, sporten kan noget. Jeg elsker sporten. Fodbold kan noget - især det sociale i vores klub. Det er en sand fornøjelse at se samspillet mellem børn, unge og voksne, fortæller Lise-Lotte Klinge:

- Jeg har ikke oplevet, at der blev set skævt, fordi jeg er kvinde. For jeg kan tale med om, hvad stjernerne hedder og jeg ved, hvad off-side er. Jeg ser fodbold i fjernsynet hjemme. Det er ikke spildtid. Jeg kører også rundt og ser Bramming Boldklubs førstehold spille, når de spiller på udebane. Også hvis det er en kold søndag aften i Aabenraa. Qva jeg ved så meget om fodbold gør, at jeg vinder respekt, slutter Lise-Lotte Klinge.

Soroptimisterne Esbjerg, som uddelte kvindeprisen til Lise-Lotte Klinge, er den lokale afdeling af den internationale organisation Soroptimist International. Organisationen er et netværk af kvinder, som arbejder for kvinders og pigers liv og rettigheder. Organisationen har rådgivende status i FN.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Gnisten øjner afslutningressourcetung coronasmitte: - Vi har nogle jernladies, der har kæmpet igennem

Annonce
Ugeavisen Bramming

Brammings smittetal stiger fortsat

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kom ned og se Brammings fortid: Ny udstillingegnsmuseet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hjemvendte Sara skal forsøge at sælge Vadehavet: - Det er jo fantastisk, at vi har så unik natur her i lille Danmark

Ugeavisen Bramming

Torben stoppede som lokalrådsformand efter hjerteoperation: Læser nu til præst som 73-årig

Ugeavisen Bramming

Friskolen får velgørende sandwich-besøg: - Alle er velkomne til at komme hernede og spise

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen dropper Sverige til fordel for Danmark

Ugeavisen Bramming

Hvem skal have Lions-priser for 2022?

Ugeavisen Bramming

Unge vil have mere gang i byen: Fantastisk at de kommer med ny energi og nye måder at tænke på

Ugeavisen Bramming

Jane åbner No. 18 – med nyt salgskoncept

Annonce