Annonce
Ugeavisen Bramming

Lokalårbogen lever op til traditionen

Det bliver ikke dette scenarie, der kommer til at opleves på Egnsmuseet ved receptionen for udgivelse af Lokalårbogen 2020 den 27. november. Arkivfoto.
Lokalårbogen for Bramming-egnen 2020 udgives ved to receptioner på Egnsmuseet den 27. november.
Annonce

BRAMMING: Der er ikke meget her i landet, coronaen ikke har spændt ben for siden 11. marts. Aflysninger, udsættelser, programændringer eller andet er blevet hverdagskost I alle sammenhænge.

Én af de årligt tilbagevendende begivenheder hen mod slutningen af november, der for længst har udviklet sig til en tradition, finder sted på Bramming Egnsmuseum sidste fredag eftermiddag før julemåneden. Således også i år: Nemlig receptionen for den nye Lokalårbogen, som udgives af Lokalhistorisk Forening for Bramming-egnen.

Udgivelsen blivernæsten som den plejer:

-Receptionen gennemføres, men den fordeles over to gange – hver à en times varighed, fortæller årbogens redaktør, Elisabeth M. Rasmussen, St. Darum.

-Der må højst være 25 personer per gang, og der bliver taget alle de coronahensyn, der skal til, så man trygt kan tilmelde sig. Alle skal selvfølgelig have mundbind på, og tilmelding er også nødvendig.

Men redaktør Elisabeth M. Rasmussen er – som traditionen byder - klar til at gennemgå indholdet af de 19 kapitler, som bogen indeholder. Arkivfoto.

Indsamling af materiale og arbejdet med at få den lokale historiebog for 2020 skruet sammen har kunnet lade sig gøre, fordi en stor del af arbejdet med årbogen foregår ”sammen – men hver for sig”.

Redaktionen bag årbogen, tidligere museumsinspektør Mogens Hansen, Grindsted, cand.mag. Hanne Eiby, Endrup, mangeårig lærerinde i Vejrup, Ingrid Jensen, og redaktør Elisabeth M. Rasmussen har arbejdet på afstand af hinanden, hvilket stort set også er den måde, årbogen normalt kommer til verden på.

Årbogen 2020 indeholder 19 artikler, og alle sogne i udgivelsesområdet er repræsenteret. Artiklerne spænder fra blandt andet tiden omkring befrielsen til nyere tid med en artikel om Darum Vadehavsdag. Der er erindringsstof, omtale af erhverv og nyt stof om gode gamle Kaj Lykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce