Annonce
Ugeavisen Bramming

Lokale bolsjer støtter SOS Børnebyerne

Natascha Nielsen, lokalformand for SOS Børnebyerne i Bramming, pakker og sælger små poser med bolsjer til fordel hjælpeorganisationen. Hun efterlyser flere steder, de kan sælge bolsjerne. Foto: Martin Wilde
Natascha Nielsen er lokalformand i Bramming for hjælpeorganisationen SOS Børnebyerne. Hun og andre lokale pakker bolsjer i små poser, som sælges til fordel SOS Børnebyerne. 10.000 kroner det blevet til det seneste halve år.

BRAMMING: Hun har bolsjer stående i så mange kasser, så enhver med en sød tand får mundvandet til at løbe. Kongen af Danmark, dameskrå, mintbolcher samt alskens kendte og favrestrålende klassikere inden for danske bolsjer. Men alle med en fejl eller flere. Det, der gør dem til anden sorterings bolsjer. For det er hele forretningsidéen.

Natascha Nielsen er formand for lokalafdelingen i Bramming af hjælpeorganisationen SOS Børnebyerne. SOS Børnebyerne har lavet en aftale med en lokal bolsjegrossist, at SOS Børnebyerne får anden sorteringsbolsjerne, og så bliver de pakket i poser med 200 gram og solgt til fordel for SOS Børnebyerne.

- Vi henter anden sorterings bolsjer et par gange om året, og så sælger vi dem rundt omkring. I Bramming er det hos Klinik Lux, bodega Vognporten og Pecani og i Vejen hos bodega Askotten, fortæller Natascha Nielsen.

Annonce

Sælger godt

Hun arbejder selv som bartender på bodega Vognporten, men er hjemsendt for tiden, da værtshuse skal holde lukket.

- Vi tager en ti'er pr.pose, og det sælger helt vildt godt. Vi har fundet ud af, at det er lettere at samle penge ind, hvis folk får noget igen - altså køber en ting - end hvis folk blot skal donere penge, siger Natascha Nielsen, som samtidig er fornøjet over den imødekommenhed, de lokale aktive i SOS Børnebyerne har mødt, når de har spurgt, om de må have en kasse med bolsjer stående på disken:

- Det er fantastisk, at de åbner for at kan støtte på den måde, når vi nu ikke kan holde de arrangementer, vi plejer. Det vil sige den årlige damefrokost og den årlige herrefrokost.

Annonce

Mangler damefrokost

En gang årligt plejer SOS Børnebyerne i Bramming nemlig at holde en stor damefrokost, hvor der er plads til 120 damer i en privat baghave i Bramming. Og ugen efter en tilsvarende herrefrokost. Men på grund af fare for smitte med en for tiden velkendt virus, måtte de aflyses sidste år, og Natascha Nielsen regner heller ikke med, at de to havefester bliver til noget i år. I hvert fald ikke på den måde, som de normalt holdes. Selv om hun håber på, at det kan lade sig gøre. I så fald skal situationen snart vende til det bedre, for planlægning og billetsalg tager også tid.

Derfor bliver det beløb, som SOS Børnebyerne i Bramming i år kan sende til hovedorganisationen, heller ikke så stort sidste år. Da sendte SOS Børnebyerne i Bramming et overskud på 75.000 kroner afsted, som hovedsageligt kom af de to dame- og herrefrokoster i 2019. Men Natascha Nielsen ser optimistisk på det.

- Fra der blev åbnet efter coronanedlukningen i foråret og frem til der igen blev lukket ned før jul, har vi solgt bolsjer for 8.000 kroner. Derfor kunne det være fedt, hvis vi kunne få en bakke med bolsjer ud og stå i flere butikker, siger hun og glæder sig over, at bolsjesalget fortsætter efter nedlukningen, nu blot via Facebook. I januar er det indtil nu solgt bolsjer for 2000 kroner.

- Vi regner ikke med at sende lige så mange penge afsted i år. Med mindre damerne vil holde egne frokoster og samle ind til SOS Børnebyerne, slutter Natascha Nielsen.

SOS Børnebyerne

SOS Børnebyerne er en hjælpeorganisation, som primært hjælper forældreløse børn.

Børnene bor i de såkaldte SOS-byer, hvor personale tager sig af børnene og giver dem omsorg og børnene kommer i skole.

SOS Børnebyerne drives af midler fra frivillige, samt støtte fra fonde og virksomheder, og kun lidt over seks procent af midlerne går til administration, fremgår det af SOS Børnebyernes hjemmeside.

SOS Børnebyernes lokalgruppe i Bramming kan kontaktes via dens Facebook-side eller tlf: 28 71 19 61.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce