Annonce
Ugeavisen Bramming

Lokalpolitikere håber stadig på Jysk i Bramming

Tre lokale byrådspolitikere siger, der fortsat er mulighed for, at der kan komme en Jysk i Bramming. Foto: Jysk
Men der er sagt nej til etablering af et aflastningscenter, fastslår tre lokale udvalgsmedlemmer.
Annonce

BRAMMING: De tre lokalt valgte medlemmer af plan- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune rykker nu ud med forklarende tilføjelser til det enige udvalgs beslutning om ikke at etablere et aflastningscenter på Vardevej i Bramming – en beslutning, der indtil videre betyder, at en ansøgning fra Jysk om etablering af et aflastningscenter på 3.500 kvadratmeter nord for Vardevej – i Jem & Fix-området – ikke efterkommes.

- Vi sagde nej til at begynde planlægningen af et aflastningscenter i Bramming – og det gjorde vi, fordi vi mener, at aflastningscentre altid vil skade handelslivet i bymidten, uddyber udvalgets næstformand, Kurt Bjerrum (V), Jernvedlund.

- Det er altså ikke et nej til Jysk, men et nej til den ansøgte placering. Hvis der kan findes en anden placering tættere på bymidten, er der jo stadig en mulighed for, at Jysk kan etablere sig i Bramming. Hvad i hvert fald jeg gerne ser, fastslår Kurt Bjerrum.

Annonce

Det muliges kunst

Udvalgsmedlem fra SF, Jørn Boesen Andersen, Hunderup, udtaler sig på linje hermed:

- Vi har slet, slet ikke opgivet at finde en placering til Jysk i Bramming. Jeg ser gerne en Jysk i Bramming, og vi har sat forvaltningen i gang med at forhandle yderligere med sengetøjslageret for at finde en egnet placering. Men det ER det muliges kunst at finde et egnet sted, siger Jørn Boesen Andersen, der endnu ikke kan komme nærmere ind på en eventuel mulig beliggenhed.

Jørn Boesen Andersen peger videre på Brammings geografiske beliggenhed som god for virksomheder som Jysk – tæt på både motorvejen og hovedvej A11:

- Imidlertid nytter det ikke, at vi udvander Brammings bymidte ved at etablere et aflastningscenter, hvis butikker alt andet lige bliver en konkurrent til bymidten. Kunsten for os som politikere og planlægningsmyndighed er at sikre udviklingsmuligheder for begge dele.

Annonce

Egnens handelsliv

Udvalgsmedlem Karsten Degnbol (V) fra Darum understreger ligesom sine to udvalgskolleger, at det er en sag med mange nuancer, der går under overskriften ”centerstruktur i Bramming”:

- Det nytter ikke, at vi kvæler det eksisterende handelsliv med en ny centerstruktur. Vi skal derimod med den nye struktur sikre udviklingsmuligheder, der gør Bramming til handelsmagnet for både byen og oplandet, siger Karsten Degnbol, der også fastslår, at der ikke er sagt nej til en Jysk i Bramming, men derimod til at etablere et aflastningscenter i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce