Annonce
Ugeavisen Bramming

Lukket siden lillejuleaften: Sct. Ansgar Kirke genåbner søndag

Fra søndag er der atter gudstjeneste Sct. Ansgar Kirke i Bramming. Arkivfoto
Lige siden dagen før juleaften har det ikke været muligt at gå til gudstjeneste i kirkerne i Bramming. Men fra søndag vil der atter være gudstjeneste - men i en afkortet udgave og for et meget begrænset antal kirkegængere.
Annonce

BRAMMING: Lige siden lillejuleaften har der ikke været gudstjeneste i Sct. Ansgar og Sct. Knuds kirker i Bramming på grund af skærpede coronarestriktioner. Men fra søndag vil Guds ord atter blive forkyndt i Sct. Ansgar Kirke.

Ordene - både de talte og de sungne - bliver dog ikke så mange som normalt. Gudstjenesterne vil blive i en afkortet udgave på kun en halv time.

- Vi holder gudstjenester, men de bliver ultrakorte med præludium, salmesang, evangelium, kort prædiken, velsignelse og afslutningssalme. Det bliver for eksempel uden altergang, siger menighedsrådsformand i Bramming Sogn, Ole Nørgaard.

Med de nye skærpede restriktioner bliver der også kun plads til 30 kirkegængere i Sct. Ansgar Kirke mod 65 under de hidtidige restriktioner. I Sct. Knuds Kirke vil der med de skærpede restriktioner kun være plads til 10 kirkegængere, og derfor holdes der ikke gudstjeneste i den lille kirke i det nordlige Bramming, mens de skærpede restriktioner gælder.

Annonce

Alternativ bisættelse

- Restriktionerne kommer også til at gælde ved begravelse og bisættelser. Der er åbnet for, at ved bisættelser kan man køre kisten direkte til krematoriet og så have urnen stående til bedre tider, siger Ole Nørgaard og forklarer, at den kirkelige bisættelse så holdes senere, når det atter bliver tilladt at have flere til stede i kirkerne.

- Så sættes urnen på et podie i kirken under bisættelsen og bagefter kan man sætte den ned på kirkegården med jordpåkastelse. Det er både værdigt og højtideligt, slår Ole Nørgaard fast.

Annonce

Særlige dåbsgudstjenester

Barnedåb vil der heller ikke være tid til i de korte gudstjenester.

- Derfor laver vi særlige dåbsgudstjenester. Vi prøver at holde dem om søndagen en time inden eller efter den ordinære gudstjeneste. Så er der en halv times pause imellem, og så kan kirkegængerne godt nå at komme og gå, uden at møde kirkegængerne til dåbsgudstjenesten, siger Ole Nørgaard.

Ved at bede kirkegængerne til dåbsgudstjenesten om at benytte andre bænke end dem, der benyttes til den ordinære gudstjeneste, er det heller ikke nødvendigt med tid til at spritte bænkene af i mellemtiden.

- Man må sno sig i denne tid for at få det til at fungere, siger Ole Nørgaard.

Alle øvrige aktiviteter i både kirker og sognehus er aflyst ind til videre.

Gudstjeneste i mange kirker

Første søndag efter hellig tre konger - altså søndag den 10. januar - er det ikke kun Sct. Ansgar Kirke, der genåbner efter en coronanedlukning.

En lang række andre kirker i området har også gudstjeneste denne dag for første gang siden jul.

Det gælder for eksempel Gørding Kirke, Vejrup Kirke, Vester Nykirke og Hunderup Kirke.

Tjek selv, om og hvornår der er gudstjeneste i din lokale kirke.


Vi holder gudstjenester, men de bliver ultrakorte med præludium, salmesang, evangelium, kort prædiken, velsignelse og afslutningssalme. Det bliver for eksempel uden altergang.

Ole Nørgaard, menighedsrådsformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce