Annonce
Ugeavisen Bramming

Mand kom alvorligt til skade, da politiet ville anholde ham i Tjæreborg

En 29-årig polsk mands tilstand er kritisk, efter han torsdag aften blev anholdt af politiet ved en brand i et kontorhus i Tjæreborg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
I forbindelse med en anholdelse torsdag aften mistede en polsk mand bevidstheden. Betjente på stedet ydede hjerte-lunge-redning, og den 29-årige mand blev efterfølgende i ambulance kørt til behandling på sygehus.

Tjæreborg: Klokken var 21, torsdag aften den 25. marts, da Syd- og Sønderjyllands Politi modtog en anmeldelse om en brand i en kontorbygning i Tjæreborg. Politiet sendte en patrulje til stedet, og efter den første patruljes ankomst, blev en af politibetjentene overfaldet af en 29-årig polsk mand, som slog politibetjenten, så han kortvarigt var bevidstløs. Den 29-årige mand blev efterfølgende anholdt. I forbindelse med anholdelsen mistede den polske mand bevidstheden, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Betjente på stedet ydede hjerte-lunge-redning på den polske mand, og han blev efterfølgende i ambulance kørt til behandling på sygehus. Hans tilstand betegnes fredag eftermiddag som kritisk.

Det er endnu ikke endeligt klarlagt, hvad der konkret var årsagen til, at den polske mand mistede bevidstheden. Men ifølge de foreløbige oplysninger var manden meget kraftigt påvirket af narkotika, oplyser politiet.

Annonce

DUP efterforsker

Da manden er kommet alvorligt til skade i forbindelse med en anholdelse, er Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, i aftes underrettet om hændelsen. Den uafhængige Politiklagemyndighed besluttede fredag formiddag at indlede en efterforskning af anholdelsen. Polititjenestemanden har pådraget sig en hjernerystelse.

Anklagemyndigheden skal i løbet af fredagen tage stilling til, om den 29-årige polske mand skal fremstilles i et grundlovsforhør in absentia.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har til opgave at efterforske sager, hvor personer for eksempel er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende er i politiets varetægt.

Dette sker helt rutinemæssigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce