Annonce
Ugeavisen Bramming

Mange butikker holder stand under coronakrisen

Hos Idéelle oplever indehaver Mette Bjerge, at kunderne ringer og får bragt blomster og gaver ud til de ældre, de ikke kan eller må besøge, så hun har valgt at udvide det område, hun bringer varer ud i, til 20 km rundt om Bramming, og inkluderer således også Esbjerg og Ribe. Foto: Martin Wilde
Det er stadig muligt at gøre sine indkøb i mange Bramming-butikker, som holder åbne, selv om de fleste kunder holder sig hjemme.
Annonce

Bramming: I det gode forårsvejr skal der males på hus og havemøbler. Mange borgere i Bramming har også tid til det, i denne coronakrisetid. Det mærker de hos Sørens Farve & Tapet i Storegade.

- Ja, vi har tydeligt kunne mærke en voldsom stigning i salg af maling. Men ikke en øget omsætning, for det ligger stille i den anden del af butikken, hvor vi har tapeter og boligtextiler og indretning, siger Vivian Dyg, der ejer butikken sammen med sin søster Karina Dyg. De holder åbent på fuld tid, men de to og deres faste medarbejder skiftes til at være på job.

- Vi kører gerne ud til kunder, som har isoleret sig, og så stiller vi varerne på trappen. Så betaler de via Mobilepay, fortæller Karina Dyg.

Hos Sportmaster har indehaver Per Lauridsen sendt sin medarbejder hjem, og butikkens åbningstid er skåret ned.

- Vi holder åbent fra 11 til 17 på hverdage. Omsætningen er faldet med en 60-70 procent, fortæller han.

Sådan som byen ser ud nu, der skal vi helst ikke hen. Folk skal komme og handle her, fordi de kan lide at komme her.

Torben Edens, formand for Bramming HHI

Annonce

Blomsterbutik bringer ud

Også blomster- og gaveforretningen Idéelle er der kun åbent fem timer hver dag. Men indehaver Mette Bjerge har ikke tænkt sig at lukke butikken, så længe coronakrisen varer ved.

- Der skal blomster til – til fødselsdage. Der er ingen mennesker i byen, men rigtig mange ringer og bestiller og sender blomster eller en gavepakning til de bedsteforældre, de ikke må besøge. Hidtil har bi bragt gratis ud i Bramming, men lige nu bringer vi gratis ud i en omkreds af 20 kilometer, og det er der brug for, siger Mette Bjerge, som overtog Ideelle for halvandet år siden.

Annonce

Der skal vi ikke hen

På den modsatte side af Nørregade holder guldsmed Torben Edens åbent to timer hver dag i sin butik, Pecani.

- Der er heldigvis folk, som bruger os. Og vi bringer en del varer ud.

Men Torben Edens, der også er formand for Bramming HHI, er bekymret. De tomme gader skræmmer og skulle nødigt blive hverdag også på længere sigt.

- Sådan som byen ser ud nu, der skal vi helst ikke hen. Folk skal komme og handle her, fordi de kan lide at komme her, siger HHI-formand Torben Edens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce