Annonce
Ugeavisen Bramming

Mange kom til portvinssmagning i kirken

Pernille Plesner Troldborg skænker portvin, og der smages. Foto: Martin Wilde
Gørding Kirke var et af de første stop på lørdagens Kend din by dag i Gørding. I kirken kunne de besøgende være med til at vælge det kommende års altervin.
Annonce

Gørding: - Halløj de der! Ja, dem. Kom herhen!

Alle, der nærmede sig Gørding Kirke lørdag formiddag blev i en meget bestemt tone råbt an af en kutteklædt præst. Sognepræst Uffe Vestergaard i Vejrup og Vester Nykirke var udklædt, og når først han havde fået lokket over til sig, fik de historien om hullet i stenen i kirkens mur. Et hul der kan helbrede dårlige ben.

Så var stemningen slået an. Den var udpræget god hos de godt 300, der begyndte Kend din by dagen ved Trade-Line på Sdr. Lourupvej og siden vandrede til spejderne, vandværket – eller kirken, som et af de tre første stop på ruten rundt i byen. I Gørding Kirke var menighedsrådet med til at holde kirken åben, uddele en tipskupon, vise rundt ved orglet eller som Gerda Ladefoged Nielsen at vaske alterbægre i en uendelighed i det lille skab bag alteret. For der var hele tiden brug for rene alterbægre.

- Der har virkelig været run på, og jeg er blevet spurgt, hvor tit jeg får en ny præstekjole. Det er jo et af spørgsmålene på tipskuponen, fortæller sognepræst Pernille Plesner Troldborg i en pause mellem de mange udskænkninger af portvin.

Det er et rigtigt fint arrangement og godt for byen. Jeg er med for at støtte op om byen.

Sine Poulsen

Annonce

Afstemning

For denne formiddag kan alle besøgende i kirken være med til at bestemme, hvilken portvin, der skal serveres som altervin fremover, når der holdes nadver. For nemheds skyld er der kun to at vælge imellem.

- Jeg kunne bedst lide nr. et. Den var sød og smagte bedst, siger Sine Poulsen, da hun skal til at stemme, ved at lægge en korkprop i et af to store glas.

- Det er et rigtigt fint arrangement og godt for byen. Jeg er med for at støtte op om byen, siger Sine Poulsen.

- Det er et fantastisk initiativ. Vejret har ikke skræmt, der var rigtig mange ved Trade-Line. Det her er nummer tre sted, jeg besøger. Jeg har også været ved vandværket, fortæller Margit Saatterup Pedersen, mens hun lægger sin prop i et af de to glas.

Anne Løbner vælger at lægge sin prop i glas nr. et:

- Fordi den er fin i munden.

Annonce

Godt for byen

Anders Beider stemmer derimod på vin nr. to.

- Nummer to er mildere og ikke helt så stærk, siger han og roser også arrangementet.

- Jeg har for eksempel aldrig været omme bag alteret. Det er godt at komme rundt og se byen. Det giver en anden samhørighed.

Kend din by dag fortsætter resten af lørdagen med arrangementer rundt i byen og slutter af lørdag aften med en stor fællesspisning i Gørding Idræts- og Kulturcenter. Her uddeles også den første A’ ka’ mok-prisen.

Da koncerten med Carsten Kirk Brodde begyndte på pladsen ved OK-tanken, begyndte det at regne... Foto: Martin Wilde
Ved Trade-Line blev arbejdet med den nye vaskehal til biler vist frem af inbdehaver Ole Hansen. Foto: Martin Wilde
Der skænkes portvin. Foto: Martin Wilde
Trods bygerne var der god opbakning til de udendørs arrangementer. Foto: Martin Wilde
Initiastivtagerne til Kend din by dag i Gørding, Dorthe Rundstrøm, Eliza Brorsen, Sanne >Borg og Lene Nyborg, hyldes på scenen. Foto: Martin Wilde
Den kommende pusleplads ved TL-Bilvask var næsten færdig. Foto: Martin Wilde
Udsigten over Gørding Kirke fra prædikestolen. Foto: Martin Wilde
Sanger og guitarist Carsten Kirk Brodde spiller og synger på scenen ved den tidligere brugs i Gørding. Foto: Martin Wilde
En af byens musikere, Esben Nicolaisen, spillede til fællesspisningen lørdag aften. Foto: Martin Wilde
Præsten i Vejrup, Uffe Vestergaard, gav den som gammel munk - med briller - ved Gørding Kirke. Han fortalte om hullet i stenen i kirkens mur. Hullet har ifølge et gammelt sagn en helbredende virkning. Foto: Martin Wilde
Spejderne satte rekord ved at bage et snobrød på hele fem meter og 70 centimeter. Privatfoto
Ved fællesspisningen lørdag aften blev der trukket lod blandt de mange konkurrencer, og her ses en af de heldige vindere. Foto: Martin Wilde
Der smages på portvinen. Foto: Martin Wilde
Der flages på dagen ved Gørding Kirke. Foto: Martin Wilde
Der var fyldt i multisalen i Gørding Idræts- og Kulturcenter til fællesspisningen lørdag aften. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce