Annonce
Ugeavisen Bramming

Medarbejder tilfældigt testet: Vuggestue lukket på grund af corona

Pædagogisk leder Rikke Olsen måtte mandag morgen lukke vuggestuen Gnisten i Bramming, da en medarbejder var testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Martin Wilde
Det var tilfældigt, at en medarbejder i vuggestuen Gnisten i Bramming blev testet for covid-19. Testen var positiv, så mandag morgen blev 13 børn sendt hjem. Vuggestuen åbner tidligst på fredag.

BRAMMING: 13 børn blev mandag sendt hjem fra vuggestuen Gnisten i Bramming. En medarbejder havde valgt at lade sig teste for corona, selv om vedkommende ikke havde nogen symptomer. Men testen viste sig at være positiv, så mandag morgen meldte medarbejderen sig syg, og så gik de fastlagte procedurer med at lukke børnehaven, sende børn hjem, teste medarbejderneog at spritte ekstra af ellers i gang, fortæller pædagogisk leder Rikke Olsen.

- Børnene blev sendt hjem og medarbejderne sendt til test. Heldigvis har jeg en medarbejder, som var på ferie i sidste uge, så hun er ikke blevet smittet, og kan arbejde. Vi har også tre børn, som var væk fra vuggestuen i sidste uge, så de må gerne være her, men deres forældre holder dem hjemme, fortæller Rikke Olsen.

Børnehave foreløbig ikke ramt

Vuggestuen Gnisten er en del af Børneuniverset i Bramming. Lige ved siden af ligger også en børnehave, men medarbejderen med den positive coronatest har ikke været i kontakt med børn eller ansatte i børnehaven, så børnehaven er foreløbig åben som normalt.

- Men vi har ladet alle børn og medarbejdere i børnehaven teste, bare for at være sikre, siger Rikke Olsen.

Derimod er der ikke noget krav om, at børnene i vuggestuen bliver testet.

Annonce

Svært med små børn

- Man kan undlade at teste børn under 12 år, hvis de ikke har symptomer. Det er svært at teste så små børn. Så de skal holdes hjemme i syv dage, og hvis de ikke har symptomer, må de komme i vuggestuen igen. Har de haft symptomer, skal der lægges yderligere 48 timer oven i karantæneperioden, forklarer Rikke Olsen.

Hun tilføjer, at mange af de familier, der har børn i enten vuggestuen eller børnehaven frivilligt har valgt at lade hele familien teste for covid-19.

Rikke Olsen håber, at vuggestuen Gnisten kan åbne igen på fredag – hvis ellers børnene har været uden symptomer på covid-19 i en hel uge.


Det er svært at teste så små børn. Så de skal holdes hjemme i syv dage, og hvis de ikke har symptomer, må de komme i vuggestuen igen. Har de haft symptomer, skal der lægges yderligere 48 timer oven i karantæneperioden.

Rikke Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce