Annonce
Ugeavisen Bramming

Mere der samler end skiller

Hans Otto Sørensen (t.v.) og Klaus J.B.W. Sandfeld. Foto: Kirsten Enevoldsen
To kandidater bejler til posten som folketingskandidat i Venstre Omegnskreds.

BRAMMING/RIBE: Der er afgjort mere, der samler end skiller hos de to ”kamphaner”, der onsdag aften den 2. december duellerer i Darum Kultur- og Fritidscenter for at blive folketingskandidat for Venstres omegnskreds:

Hans Otto Sørensen, 67 år og fra Gaardkrog ved Skærbæk og Klaus J.B.W. Sandfeld, 55 år, bosiddende i Ribe. Begge er hurtige – og enige – om at fastslå, at uden et effektivt og dynamisk erhvervsliv – herunder også landbrug og turisme - med blik for fremtiden og de udviklingsmuligheder, den har at byde på, bliver der ingen midler til velfærd og ordentlige sociale forhold, til infrastruktur og trafikinvesteringer, til grøn energi og omstilling, til skole, kultur, uddannelse og alle de mange andre områder i et moderne samfund.

Og så skal vi jo også skaffe midler til at få vores corona-regning finansieret, lyder det hen over bordet, hvor vi har sat Klaus og Hans Otto stævne.

Den grønne omstilling

Hans Otto Sørensen, der driver en stor gård og er en fremtrædende organisationsmand og direktør for Halmselskabet Danmark, føler sig overbevist om, at den grønne omstilling bliver det store emne de næste seks-otte år:

-Den grønne omstilling handler især om de tre B’er: Bønder, biler og bygninger, hvis vi skal nå det fossilfrie samfund. Det kræver betydelige investeringer – både hos den enkelte og i samfundet. Elektrificering koster. Der skal investeres i jordvarme, solceller og vindenergi, og vil vi udvikling og øget indtjening skal vi også – i en vis udstrækning - dyrke andre afgrøder, end vi kender i dag, mener Hans Otto, som understreger, at den grønne omstilling også kommer til at gøre en markant forskel på leve- og arbejdsvilkårene i landdistrikterne.

Annonce

Erhvervslivets vilkår

Klaus J. B. W. Sandfeld føjer til – også fra sin daglige arbejdsdag som ledende udvikler på Hydro i Tønder, at el-biler går som varmt brød: Og når vi får det virkelig op i omdrejninger, bliver her rigtig mange driftskroner at spare i form af væsentligt billigere strøm.

-Og vi skal videre ad den vej; bl.a. ved at sikre erhvervslivet optimale konkurrencevilkår. Vilkår, der også tilskynder unge mennesker og medarbejdere til at uddanne sig, så de kan honorere erhvervslivets behov.

-I den forbindelse skal vi især fra denne landsdel presse på for at skaffe flere længerevarende uddannelser hertil, ligesom vi skal ha’ flere statslige arbejdspladser til denne landsdel. Se blot hvordan der nu er liv i den gamle amtsgård igen, siger Klaus, der også lokalorganisatorisk har arbejdet aktivt på den front i årevis - med en understregning af, at et Danmark i øget balance er et must.

Annonce

Hustruerne står bag

Såvel Klaus som Hans Otto forsikrer – direkte adspurgt, at de begge har deres respektive hustruers, Ullas og Annelises fulde opbakning til at gøre en politisk indsats ved at søge et folketingskandidatur.

Begge har nu også en anden politisk snøre ude. Hans Otto er nemlig klar til at stille op for Venstre i Tønder Kommune, mens Klaus har mod på en opstilling for partiet til Esbjerg Byråd ved kommunalvalget i november næste år.

Annonce

Trafiktrængsel på A11

Foranlediget af et konkret spørgsmål om, hvad de to politikere vil gøre ved trafiktrængslen på A11, som især mellem Ribe og Esbjerg, men også op over Bramming til Korskro-rundkørslen kan være en barsk oplevelse morgen og aften – samt i ferietiden, lyder det enslydende svar:

-Vejen skal udbygges til en 2 + 1 vej mellem Korskro-rundkørslen og Gredstedbro – og så igen mellem Ribe og Abild – og gerne med alternativt ret lange vigespor.

Løsningen gennem Ribe vil ingen af dem kalde en løsning. Ikke desto mindre går den under betegnelsen C-løsningen og omfatter tillige den meget omtalte klapbro. Den er der til gengæld ikke fodslaw om:

-Klapbroen er led i et trafikforlig i Folketinget, som Venstres medlemmer og alle andre fortsat vedstår, så selvfølgelig kommer den, siger Hans Otto.

-Så skal der nu flere penge på bordet, og vi er afklarede med, at klapbroen skal komme, lyder det fra Klaus, som har afleveret 1.300 protestunderskrifter mod den anlægslov, der omfatter klapbroen.

-Det er spild af tid at søge foretræde, når forligskredsen fortsat er helt enige, siger Hans Otto, der til gengæld var på mærkerne, da Agerskovgruppen forleden kørte traktorerne frem i Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce