Annonce
Ugeavisen Bramming

Mere unge-miljø på Bramming Banegård?

Midt på formiddagen – midt i ugen på Bramming Banegård. Ikke den store aktivitet, rejsende, gæster eller andet. Flere døre er da også låst, så ingen føler sig specielt velkomne. Det skal der laves om på, mener Ulla Koman-Mejer, der nu forsøger at skaffe penge til renovering af Pakhuset og 1. salen, så her kan blive basis for et unge-miljø. Foto: Kirsten Enevoldsen
Ulla Koman-Mejer vil søge om at få del i de foreslåede millioner til opgradering af banegårde landet over.

BRAMMING: Det var en glad Ulla Koman-Mejer – ungdomsskolelærer og S-byrådsmedlem – der nærlæste regeringens oplæg til en infrastrukturplan frem mod år 2035. Heri er nemlig afsat 250 mio. kroner til at shine 33 banegårde landet over lidt op og samtidig skabe mere liv på de i mange tilfælde triste og trætte stationer.

- Vi mangler jo ledige lokaler til fritidsområdet, og fritidsafdelingen på Esbjerg Ungdomsskole har tidligere været på besøg på Bramming Banegård. De unge synes, lokalerne på banegårdens 1. sal her i Bramming er fantastiske og kan blive ideelle til fritidsundervisning, siger Ulla Koman-Mejer.

- Banegårdens Venner kender ønsket fra Esbjerg Ungdomsskoles Fritidsafdeling. Det blev forelagt på sidste møde, og alle er interesserede i at skabe et aktivt og levende ungemiljø her.

Annonce

- Med banegårdspuljen på de 250 mio. kroner til mere liv på banegårdene øjner vi så nu en mulighed. Jeg mener, vi tidligere har anslået en udgift til formålet på tre mio. kroner, og nu tror og håber jeg, det kan lykkes, siger Ulla Koman-Mejer, der vil i gang med at søge.

Foruden en renovering af 1. salen har Ulla Koman-Mejer planer om at foreslå pakhuset indrettet, så byens unge og andre kan dyrke deres forskellige interesser her og være med til at skabe det længe efterlyste liv på banegården.

- Jeg forestiller mig, at lokalerne kan benyttes af de voksne grupper, der mødes omkring forskellige interesser i formiddags-timerne. Når så de unge kommer hjem fra skole eller arbejde og gerne vil være sammen ud på eftermiddagen og om aftenen, kan de efter en slags booking-system mødes til nogle fritidsaktiviteter/fritidsundervisning. Det kan være make-up, sprog, maling, brætspil, psykologi og så videre, foreslår Ulla Koman-Mejer, der peger på dans og boksning i Pakhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce