Annonce
Ugeavisen Bramming

Merete hjælper andre, der er kommet til skade

Merete Graversgaard Nielsen kom for år tilbage selv alvoligt til skade, og nu vil hun hjælpe andre tilskadekomne, der har brug for hjælp. Foto: Martin Wilde
Hun var kun 28, og havde netop syv uger tidligere født sit fjerde barn, da det gik galt. Merete Graversgaard Nielsen blev sparket i hovedet af en hest. Nu hjælper hun andre, der er kommet til skade og har brug for hjælp og støtte.

VEJRUP: Sammen med sin eks-mand drev hun et stutteri ved Vejrup. Pludselig en aprildag for 13 år siden gik det galt: En hest sparkede hende i hovedet. Resultatet blev, at hun efterfølgende blev erklæret uarbejdsdygtig.

- Jeg blev sparket i hovedet af en hest. Kraniet flækkede og min nakke blev drejet. Jeg har fem steder i ryggen med nervepåvirkninger, jeg har problemer med lænden og så kan venstre ben pludseligt forsvinde under mig. Jeg fik et piskesmæld i nakken og blev erklæret uarbejdsdygtig. Men jeg kan prale af, at mit højre ben ikke fejler noget. Alt andet har skavanker og men, og det bliver værre med tiden, fortæller Merete Graversgaard Nielsen.

Siden fulgte en årelang kamp for at komme videre i livet – og for at få en fast indtægt i form af en førtidspension. Det lykkedes efter lidt over fem år.

Annonce

Giver gode råd

Utroligt nok er Merete Graversgaard Nielsen ikke knækket, men har et godt humør. Og hun har mange venner, som er kommet til skade. Som hun sidder i sofaen i hjemmet i Vejrup fortæller hun, at hun ingen problemer har med at tale med andre – og det er der noget om. Derfor har 41-årige Merete Graversgaard Nielsen sagt ja til at være med i en ny kampagne fra Ulykkespatientforeningen, som skal hjælpe unge, der er kommet til skade, med at komme videre i livet.

Blå bog

Merete Graversgaard Nielsen er 41 år.

Hun er enlig mor til fire børn - som alle har samme far.

Hun er Vejrup-pige og så hedder hun også Anne til fornavn.

Hun har tidligere drevet stutteri sammen med sin eks-mand

Hun er nu førtidspensionist på grund af en ulykke, hvor hun blev sparket af en af stutteriets heste. Hun blev efterfølgende erklæret uarbejdsdygtig.

- Jeg dømmer ikke folk. Hverken på arbejde eller status. Og der er utrolig mange mennesker, der er kommet til skade, siger Merete Graversgaard Nielsen om årsagen til at hun, som enlig mor til fire og førtidspensionist, og så kaster sig over arbejdet med at hjælpe og rådgive andre, der har brug for hjælp.

- Jeg har en veninde, der søger førtidspension. Jeg hjælper med råd og vejledning. Og så har jeg en ordblind kammerat, som jeg korrekturlæser for, siger Merete Graversgaard Nielsen for bare at nævne to i hendes egen omgangskreds, som hun hjælper.

- Der er også mange ældre, som er fortabt med edb, hvor jeg gerne hjælper dem. Ældre over 60 burde ikke være tvunget til at edb, når de skal i kontakt med det offentlige. De kan bare ringe til mig, hvis de har brug for hjælp.

Annonce

Heste er hendes skæbne

Gode råd kan også være støtte til andre syge, som oplever, at ikke alle borgere i Danmark har forståelse for syge medborgere. Merete Graversgaard Nielsen oplever til tider, at andre folk kan være ret intollerente eller direkte ubehagelige:

- Når jeg har det godt, ser jeg ret normal ud. Og så har jeg oplevet, at folk råber efter mig, når jeg parkerer på handicapparkeringspladsen ved Spar-købmanden i Gørding.

På udenforstående kan det også virke mærkeligt, at Merete Graversgaard Nielsen en sjælden gang imellem rider. Hun har altid været en hestepige, og i flere år drev hun stutteri sammen med eks-manden.

- Jeg tillader mig selv at ride engang imellem – selv om jeg er kvæstet i 14 dage bagefter. Men det giver en livskvalitet, som jeg ikke finder andre steder.

Annonce

Hjælpe andre

Merete Graversgaard Nielsen er medlem af Ulykkespatientforeningen, men havde ikke tænkt sig som en af foreningens frontpersoner. Men så blev hun kontaktet af en af foreningens journalister, der gerne ville bruge hende til et indslag på foreningens hjemmeside.


Når jeg har det godt, ser jeg ret normal ud. Og så har jeg oplevet, at folk råber efter mig, når jeg parkerer på handicapparkeringspladsen ved Spar-købmanden i Gørding.

Merete Graversgaard Nielsen


- Jeg står ikke som kontaktperson. Der har vi en kredsformand, Inga Bredgaard, som stiller op, selv om hun er syg. Hun er et omsorgsfuldt menneske. Sådan nogle mangler vi, siger Merete Graversgaard Nielsen, der selv overvejer at gå mere ind i foreningens hjælpearbejde:

- Jeg kan ikke puttes i en boks, og i Ulykkespatientforeningen er det folk, som selv fejler noget. De kan sætte sig ind i problemerne. Så det passer godt på mig.

Merete Graversgaard Nielsen har også en hudsygdom, hvor hun hjælper med gode råd i en Facebook-gruppe for mennesker med netop den lidelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce