Annonce
Ugeavisen Bramming

Ministeriet sagde nej til skolepatruljer

- Da skolelederens besked tikkede ind på Aula, læste jeg den højt for Rasmus. Han undrede sig; ”Det er ikke i orden – så gør vi det!”, sagde Rasmus. Det fortæller Lene Cordt Svendsen, som er mor til Rasmus Svendsen og hjælper ham med hver morgen at stå skolepatrulje ved Nordre Skole. Foto: Martin Wilde
Eleverne fra 6. til 10. klasse må under ingen omstændigheder komme på skolen – heller ikke for at stå skolepatrulje. Det var beskeden fra Undervisningsministeriet til Fortunaskolen, og derfor har der ikke været normale skolepatruljer de seneste uger.
Annonce

Bramming / Grimstrup / Gørding / Vejrup: Da statsminister Mette Frederiksen (US) åbnede for, at elever fra 0. til 5. klasse igen kunne komme i skole, fulgte der et mindre – men for mange forældre ganske håndgribeligt problem med. Eleverne i de store klasser må nemlig fortsat ikke komme på landets skoler, og dermed mangler der skolepatruljer til at hjælpe både små og store skoleelever – og voksne – sikkert over stærkt trafikkerede veje ved skolerne.

Ved de fem skoler i Bramming, Grimstrup, Gørding og Vejrup, som samlet udgør Fortunaskolen, søgte man at løse problemet ved at kalde skolepatruljerne ind, selv om de elever, de begynder morgenen med frivilligt at stå skolepatrulje, kort efter skulle være klar til hjemmeundervisning ved computeren.

- Det ville de gerne hjælpe med, siger Fortunaskolens skoleleder Jan Lagoni:

- Men vi fik besked fra Undervisningsministeriet, at eleverne under ingen omstændigheder måtte komme på skolerne på grund af smittefare. Derfor sendte vi skolepatruljerne hjem igen, fortæller Jan Lagoni.

Vi fik besked fra Undervisningsministeriet, at eleverne under ingen omstændigheder måtte komme på skolerne på grund af smittefare. Derfor sendte vi skolepatruljerne hjem igen.

Jan Lagoni, skoleleder

Annonce

Kan det være rigtigt?

- Jeg prøvede så at spørge i vores eget system, fortæller Jan Lagoni:

- Men derfra var beskeden også, at det måtte vi ikke.

Så i de seneste par uger har frivillige forældre eller ældre elever stået skolepatrulje en del steder. Ved Nordre Skole i Bramming møder Rasmus Svendsen fra 9.x på Nordre Skole og hans mor trofast op hver morgen, for at hjælpe elever og forældre sikkert over Gabelsvej. Men ikke alle Fortunaskolens afdelinger har haft skolepatruljer hver dag, og derfor har betjentene fra Lokalpolitiet i Bramming patruljeret og været til stede ved de farlige fodgængerfelter flere gange hver uge - heldigvis uden at der har været ret meget brug for at hive den virtuelle bødeblok på mobiltelefonen frem.

Heldigvis er der bedring på vej.

- Fra på mandag begynder eleverne i de store klasser i skole igen. Og så begynder skolepatruljerne igen, fortæller Jan Lagoni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce