Annonce
Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub skal bygge bane på ny

Genopbygningen af Bramming ModelBaneKlubs anlæg skrider hurtigt fremad i de nye lokaler på Darumvej, fortæller klubformand Preben Hansen, der ses til venstre. Foto: Martin Wilde
Bramming ModelBaneKlub er flyttet fra det nordlige Bramming til bedre og billigere lokaler i det sydlige Bramming – lige op til jernbanen.
Annonce

BRAMMING: Det er sin sag at flytte en modeljernbane. Særligt hvis den er cirka 100 kvadratmeter stor og bygget til at stå fast på det sted, hvor den bliver bygget. Ikke desto mindre er det netop, hvad medlemmerne af Bramming ModelBaneKlub er ved at fuldføre. Klubben er midt i coronatiden flyttet fra dens hidtidige lokaler på Brammingborgvej til 300 nyistandsatte kvadratmeter i en industribygning på Darumvej – med baghave lige ud til jernbanen mod Esbjerg. Hvad andre måske ville anse for mindre attraktivt, hvis de skulle købe hus, er i dette tilfælde den helt rette nabo – med masser af forbikørende tog det meste af døgnet.

- Her har vi cirka 300 kvadratmeter. Det er mere, end vi havde derude på Brammingborgvej, og så er de nye lokaler til en billigere husleje siger klubbens formand Preben Hansen og tilføjer:

- Vi har været på udkig efter noget, der er bedre egnet. De tidligere lokaler var i to etager, og vi et medlem med kørestol, så det her er meget bedre. Det er indrettet handicapvenligt.

Lars Christoffersen ved nogle af de hjemmebyggede huse med forbillede i Jernbanegade og Storegade. Husene vil senere få plads på det store modelbaneanlæg. Foto: Martin Wilde

- Og så er der stikkontakter overalt og her er centralvarme med en konstant temperatur. Det er noget, man har brug for i en modelbaneklub, tilføjer Lars Christoffersen, som er bestyrelsessuppleant.

Annonce

Skåret i stykker

Flytningen, som skulle foregå midt i coronatiden, var et problem. Det gamle anlæg måtte skæres i stykker. De mange hjemmebyggede huse, som viser Bramming i model, som byen så ud i 1960’erne, blev fjernet og flyttet enkeltvis, mens resten af anlægget stort set er kasseret.

Kom på besøg

Bramming ModelBaneKlub holder åbent hus for interesserede, der gerne vil se klubbens nye lokaler, lørdag den 27. juni mellem klokken 10 og 13.

Adressen er Darumvej 50B i Bramming.

Tilmelding forud er ikke nødvendigt.

Hvis et modelbaneanlæg ikke allerede fra starten er bygget til at kunne skilles ad igen, er det næsten umuligt at genanvende. Den lære har klubbens medlemmer draget, og derfor bygges det nye anlæg op i rammer, som med få skruer kan skilles i transportable seksioner.

Annonce

By og banegård genopstår

Arbejdet med at genopbygge modellen af Bramming by og banegård skrider rask fremad hver tirsdag og torsdag aften og lørdag formiddag. Foreløbig byges der rammer til understellet – og allerede efter en måned i de nye lokaler er halvdelen færdige, og de første plader til spor og veje blev lagt, da avisen var på besøg.

Det kommende anlæg kommer også til at rumme en model af Bramming Hovedgård. Foto: Martin Wilde

Som tidligere bliver modellen af Bramming den helt centrale del af klubben modelbaneanlæg, og så kommer de fire jernbanestrækninger ud af Bramming mod Esbjerg, Ribe, Kolding og Grindsted naturligvis med på anlægget - igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce