Annonce
Ugeavisen Bramming

Moped Heads er frihed og mandehygge

Så går det mod Nysø.
Knallerthovederne i Bramming kører ud i det blå hver torsdag, og i ugens løb makkes der løs med de tohjulede legetøjer.
Annonce

BRAMMING: Det er sommer med barometret tæt på de 30 grader. Det er lørdag, og i en have på Jasminvej i Bramming står de blankpolerede knallerter linet op – klar til dagens udflugt til Nysø ved Varde. Suzuki, Vespa, Puch, Honda, Kreidler, Yamaha står der på ”knallert hovedernes” tohjulede legetøjer, som de hygger sig med at skille og samle og makke med året rundt i den værkstedsbygning, der også er til rådighed hos Henrik Ellegaard Christensen, som selv kører suzuki fz50.

Humøret signalerer frihed, fællesskab, mandehørm og pusterum fra både job og familieforpligtelser. Der kværnes dåse-colaer i lange rækker og fyres nogle saftige mande-vitser af i parasollernes skygge, før det går derudaf på rad og række mod Den Røde Bro mellem Bramming og Gørding.

Annonce

Moped Heads på ryggen

Her skal gutterne samles, før det på rad og række går mod nord – iklædt klub-T-shirts med logoet Moped Heads Bramming på ryggen - special fremstillet hos den lokale Sportmaster.

Moped Heads er ved at være samlet ved Den Røde Bro - klar til lørdagsturen til Nysø.

-Det er bar’ så fedt det her.

-Her er ingen forpligtelser, vedtægter, kontingent og alt det der. Alle kan bare komme. Vi kalder os en klub, og interesserede kan bare møde op.


Her er ingen forpligtelser, vedtægter, kontingent og alt det der. Alle kan bare komme. Vi kalder os en klub, og interesserede kan bare møde op.

Moped Heads


-Selv om vi ikke har medlemskartotek, ved vi, at vi er omkring 80 Moped Heads her i klubben. Vi kommer fra Bramming og alle byerne heromkring.

-Det er med start hver torsdag aften fra P-pladsen ved Min købmand i Engsvinget, det foregår.

-Så kører vi en tur. Forleden tog vi til Ribe for at købe en is hos Isvaflen. Vi har også været ved Kammerslusen, og i dag skal vi så en tur til Nysø, før vi skal hjem i haven her og grille og hygge videre.

Annonce

Snakken går lystigt

-Joh. Moped Heads er nok inspireret lidt af de knallerttræf-arrangementer i Fole ved Gram, som snildt kan samle op mod 1300 deltagere. I år er det corona-aflyst, men ellers skal vi da også derhen.

-Vores Moped Heads-klub tog egentlig sin start ved sidste års Bramming Byfest. Da var vi nogle stykker, der aftalte at mødes hos Lars Tykgaard i Darum, hvor vi kunne makke løs med vores knallerter.

Så går det mod Nysø.

-Alle tiders. Og nu har vi så også værkstedet her hos Henrik i Bramming.

-Det er vildt dejligt at skrue og makke og få olie på fingrene.

-Og så afsted ud i det blå torsdag aften.

-Og da ved konerne godt, at de ikke skal regne med os til noget…

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce