Annonce
Ugeavisen Bramming

Mountainbikerne i Bramming kører hele året - også når der er coronarestriktioner

Mountainbikekørerne i Bramming IF Motion kører hele året, og har denne vinter også trænet i små grupper op til fem personer, mens der har været forsamlingsforbud. Arkivfoto: H. C. Gabelgaard
Mountainbikerne hos Bramming IF Motion har denne vinter holdt fast i den ugentlige træning, og det har kunnet lade sig gøre ved at tilpasse holdene, så de overholder de gældende coronarestriktioner.

Bramming: Det er ikke noget problem at mødes og køre på MTB - også kaldet mountainbike - når det er koldt. Når det blæser. Når det regner. Eller når der er udstedt forsamlingsforbud på maksimalt fem personer på grund af smittefare med covid-19 virus. I hvert fald ikke hos MTB-kørerne hos Bramming IF Motion.

- Vi har fulgt alle regler, slår Jørn Christensen fra Bramming IF Motion fast.

Annonce

Træning i små grupper

- I foråret sidste år lukkede vi ned for fællestræningen. Men vi kunne mærke efter, vi startede op igen, at det kunne være svært at få folk til at møde op igen. Derfor fortsatte vi her i vinter med træningen i små grupper, fortæller Jørn Christensen:

- I efteråret mødtes vi holdvis 10 mand, delt op på pladsen foran klubhuset. Nogle stod ovre ved målene, andre foran klubhuset, så der var stor afstand imellem holdene. Da forsamlingsforbuddet blev sat ned til fem personer, meldte man sig på forhånd til på holdene. Så vidste vi på forhånd, hvordan vi skulle fordele holdene, og det var stort set de samme, man kørte på hold med fra gang til gang, forklarer Jørn Christensen.


I foråret sidste år lukkede vi ned for fællestræningen. Men vi kunne mærke efter, vi startede op igen, at det kunne være svært at få folk til at møde op igen. Derfor fortsatte vi her i vinter med træningen i små grupper.

Jørn Christensen


Resultatet er, at MTB-kørerne - hvis de har haft lyst til at deltage - har holdt formen ved lige hele vejen gennem den periode her i vinter, hvor der ellers har været lukket for andre idrætsgrene. Det har først og fremmest kunnet lade sig gøre, fordi det foregår udendørs og ved at køre i grupper på maksimalt fem personer. Tøjskift og bad må foregå hjemme før og efter træning, for i klubhuset gælder restriktionerne med maksimalt fem personer, afspritning og så videre.

Annonce

Skur og mødelokale flytter

Derfor var det heller ikke noget problem at skaffe frivillige, da Bramming IF's skur med remedier skulle flyttes forleden weekend. Der skal bygges på området, hvor Bramming IF hidtil har haft klubhus, og derfor er skuret nu flyttet til et nyt sted ved hallen.

Det bliver også i et nyt klublokale i hallen, medlemmerne af Bramming IF Motion fremover skal mødes, inden de kører på træning - og samles i efter træningsturen. Men det sker først, når Bramming Kultur- og Fritidscenter igen åbner for aktiviteter. Hvornår det sker, afhænger af, hvad regeringen de øvrige partier på Christiansborg kan blive enige om, hvilke aktiviteter, der kan åbnes for og hvornår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce