Annonce
Ugeavisen Bramming

Multibane er klar, men indvielse sker først til august

De fire, der især har arbejdet for at få multibanen op at stå, hædres med et skilt på den nye multibane. Fra venstre er det Palle P, Frede Nedergaard, Nete Strømgart og Allan Thomsen. Bagest i sort trøje ses GLIF-formand Peter Wildt Kristensen. Foto: Martin Wilde
Det har været et langt sejt træk. Og egentlig har det også taget langt længere tid, end først beregnet. Men nu står multibanen klar, og den er allerede taget i brug af borgerne i Gørding – især de unge.

Gørding: Endelig er multibanen færdig. Den er anlagt lige nord for hallen og bag ved skolen. En 15 x 30 meter bane med kunstgræs, der kan bruges til både fodbold, håndbold, basketball og volley – og meget andet.

- De første planer om en multibane kom allerede i 2016. Men så fik vi indsendt en ansøgning for sent, så først i 2018 tog vi det op igen og holdt det første møde med Kumpan, fortæller Frede Nedergaard.

Kumpan er firmaet, der har leveret multibanen, og Frede Nedergaard er en af de fire personer, der har arbejdet for, at det skulle lykkes at få en multibane op at stå i Gørding. Ikke mindst at indsamle de 850.000 kroner, som multibanen har kostet. De tre øvrige ildsjæle er Palle P – der også hedder Petersen til efternavn – samt Nete Strømgart og Allan Thomsen, som alle er hædret med et skilt på en banens bander.

Annonce

Bandereklamer var vejen frem

Allan Thomsen fortæller, at der først rigtig kom gang i projektet, da der blev holdt ”Kend din by dag” i 2019.

- Vi fandt ud af, at vi blev nødt til at sælge bandereklamer, for det var svært at skaffe penge fra fonde. Så vi måtte have fat i lokale midler, og dem vil vi gerne sige tak til, siger han.

Den nye multibane i Gørding er klar til, at byens borgere tager den i brug. Foto: Martin Wilde

Bandereklamerne solgte godt. 10.000 kroner for ti år - det var til at huske. Mange lokale håndværkere og erhvervsdrivende har støttet projektet, fremgår det af banderne langs banen. Både udvendigt og indvendigt.

Sådan er multibanen finansieret

Multibanen i Gørding er finansieret med 16.950 kroner i private donationer og salg af 21 bandereklamer, som har givet en indtægt på 221.000 kroner. Desuden er der modtaget beløb fra:

Esbjerg kommune fritidskulturel pulje: 150.000 kr.

SE/Norlys Vækstpulje: 75.000 kr.

GLIF Støtteforening: 25.000 kr.

GLIF: 100.000 kr.

Gørding Hallens Venner: 30.000 kr.

Nordea Fonden: 30.000 kr.

Nordea Lokalpuljen: 30.000 kr.

DGI/DIF foreningspulje: 85.800 kr.

KFI Fonden: 40.000 kr.

BPI Bramming: 5.000 kr.

Trade-Line: 5.000 kr.

Brandkassefonden Sydvest: 20.000 kr.

VJ Rørteknik: materialer.

Annonce

Indvies til byfesten

Nu står multibanen så klar til brug. Men der mangler en officiel ibrugtagningstilladelse, og før den er i hus, må skolen ikke bruge banen. Ganske vist er det i regi af idrætsforeningen, GLIF, banen er bygget, og den er en gave til hele byen, siger GLIF-formand Peter Wildt Kristensen:

- Men når der er fodboldtræning, har idrætsforeningen førsteret til at bruge banen. Men ellers står det frit for alle borgere i Gørding at komme og benytte multibanen.

- Vi håber, den kan bruges om et samlingspunkt i byen, supplerer Nete Strømgart.

Det er planen, at multibanen skal indvies i forbindelse med byfesten fra 26. til 28. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce