Annonce
Ugeavisen Bramming

Mulvadsøen forurenet med bind, toiletpapir og andet affald

Der var hurtigt "gevinst", da Hans-Christian Obel tog handskerne på og sammen med Henrik Uhrenholt gik en tur langs Mulvadsøen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Det flyder med bind og andet ”ikke reglementeret” affald i den nye regnvandssø syd for Bramming, og det skal der rettes op på, lyder det fra DIN Forsyning.
Annonce

BRAMMING: Når DIN Forsyning udfører separat-kloakering – spildevand og regnvand i hver sit rør – skal grundejerne selv sørge for tilføringen fra huset og ud i de rør, der ligger i vejen. Det skal udføres af en autoriseret kloakmester, men finansieres af grundejeren.

Det kan ved en fejl gå galt, således at spildevandet ledes gennem regnvandsrøret, og så har vi fadæsen, som blandt andet ses ved den nye Mulvadsøen i det sydlige Bramming. Her kan stort set hver dag samles bind, toiletpapir og andet affald op, som retteligen burde have være ledt i spildevandsrøret til et rensningsanlæg.

Det er noget miljømæssigt svineri, og det resulterer i bakterier i Mulvadsøen, som er en regnvandssø, og som ligger smukt syd for Bramming med en sti omkring belagt med stabilgrus, så også barnevogne og kørestole kan komme omkring.

- Området er meget brugt af både lokalbefolkningen, skoleklasser og daginstitutioner, og selv om der ikke – af miljømæssige årsager - må bades i søen, så hænder det, at noget hopper i, siger ingeniør Henrik Uhrenholt og kommunikationskonsulent Hans-Christian Obel fra DIN Forsyning.

Annonce

Tre indløb til Mulvadsøen

Forleden gik de igen en tur omkring søen, og ”gevinsten” – i form af ureglementeret affald – udeblev ikke.

- Det er en kunde, der har henledt vores opmærksomhed på problemet, og det er fint, når borgerne samler affaldet op og putter det i affaldsspandene, men vi skal også selve årsagen til livs. Derfor holder vi nu øje med søen.

Der er tre indløb til Mulvadsøen. Dem har DIN Forsynings folk nu sat et net omkring udløbet af, så de opfanger bind med mere. Desuden ved DIN Forsyning og Esbjerg Kommune, hvilke områder i Bramming, der er separatkloakeret. Ved at komme noget rød farve i disse afløb, kan det afsløres fra hvilket præcist område, affaldet kommer.

- Næste step er så at kontakte grundejerne i dette område og bede dem undersøge, om deres udløb fra hus til ledning i vejen er korrekt udført. Er det ikke det, skal der naturligvis rettes op på det, fastslår Henrik Uhrenholt.

Annonce

Måske en ”ommer”

Hvis der er byttet rundt på de to rør, er det en ”ommer”, og igen er det for husejers egen regning:

- Jeg har dog svært ved at tro, at hvis en autoriseret kloakmester har lavet en så stor fejl, at han så ikke tager udgifterne til udbedringen på sin kappe, siger Hans-Christian Obel.

- Det er en ærgerlig situation, men vi vil gerne hjælpe kunderne med at få rettet fejlen, så vi igen kan få en ren regnvandssø.

De to repræsentanter fra DIN Forsyning vil også gerne pointere, at bind slet ikke skal i toilettet, da det giver problemer i de pumper, der sender spildevandet til renseanlægget. Bind skal i skraldespanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce