Annonce
Ugeavisen Bramming

Bramming Egnsmuseum efterlyser sofastykker af egnens gårde

Egnsmuseet har selv enkelte af de tidskarakteristiske luftfotografier. Fra depotet på museumsloftet har Søren Byskov hentet to, der viser Bramming set fra oven: Men vi kan altså ikke lave og gennemføre udstillingen, hvis ikke private mennesker her fra egnen vil låne os deres billedklenodier i den periode, udstillingen varer, siger museumsinspektøren. Foto: Kirsten Enevoldsen
Egnsmuseet vil gerne låne luftfotos af huse, gårde, større landskaber og landsbyer til den første udstilling efter coronaen.
Annonce

BRAMMING: Så er også Bramming Egnsmuseum ved at vågne af corona-dvalen. Museumsinspektør Søren Byskov mødte ind fra sin ufrivillige hjemsendelse mandag. Med sprit og skilte blev der gjort klar til første åbningsdag dagen efter - og det blev besluttet, at der lukkes op til 30 gæster ind ad gangen, så også skoleklasser nu er velkomne igen.

- Det er jo dejligt at være her igen. Det har godt nok været nogle ”sære” måneder, siger Søren, der har gået hjemme i Alslev og tygget på, om den planlagte udstilling om ”Hus, gård og by – Bramming set fra luften” skulle aflyses eller om den kunne nå at blive kvalificeret tilrettelagt:

- Nu har jeg besluttet mig for det sidste, oplyser Søren Byskov.

- Men jeg bliver nødt til at tage lidt forbehold. Udstillingen med indrammede fotografier står og falder helt kontant med, om tilstrækkelig mange her på Bramming-egnen vil låne museet deres sofastykker. Vi vil så udarbejde en kort tekst til hvert enkelt billede, så der kommer en serie af små lokalhistoriske tidsbilleder ud af det, siger Søren Byskov, der ikke har meget tid at give hen af.

Annonce

Så hurtigt som muligt

Udstillingen er planlagt til at åbne så hurtigt som muligt og senest torsdag den 9. juli.

Først og sidst er det dog indsamling af de så kendte sofastykker af indrammede huse, gårde og byer fotograferet fra luften, der skal klares. Fotografierne, som ofte er taget af fotografen Sylvest Jensen, kan både være af enkeltgårde, huse eller af større landskaber og landsbyer.

- Ja allerførst gælder det nu om at få kendskabet udbredt om, at vi er interesserede i at låne de så kendte billeder. Hvis tilstrækkelig mange folk hurtigt melder sig parate til at låne os deres indrammede loftfoto, så skal vi nok få organisere resten af arbejdet, siger en – trods alt – optimistisk museumsinspektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce