Annonce
Ugeavisen Bramming

Musik og sang gør Anne glad

Musik og sang er Anne Fjords helt store passion. Foto: Martin Wilde
Som barn skulle hun lære at spille på blokfløjte og klaver. Men hos spillelærerinden gik halvdelen af tiden med at synge, og det har Anne Fjord gjort lige siden.
Annonce

BRAMMING / ESBJERG: I ti år har Anne Fjord sunget gospel. Men hun synger også gerne pop – helst up-tempo numre – og meget andet.

- Mange musikere finder tidligt deres genre. Det har jeg ikke. Der er jeg ikke endt endnu. Jeg synger meget allround, synger på klubber og lige nu er jeg i gang med et projekt med en DJ. Men jeg er gospelsangerinde på 10. år, og det er meget anderledes i forhold til den pop, jeg synger, når jeg er hyret til at synge til bryllupper eller på spillesteder i Esbjerg.

Anne Fjord sidder ved spisebordet hjemme i villaen i Esbjerg. Her er væggene hvide, både ude og inde, så selv på en mørkegrå regnvejrsdag er der meget lyst. Det passer til mennesket Anne Fjord, som er meget smilende, når hun fortæller om sin store passion: at synge.

Som ung var det drømmen for Anne Fjord at komme ind på musicaluddannelsen på Fredericia Musicalakademi. Men da det kom til stykket, tog hun en uddannelse som socialpædagog. Foto: Martin Wilde

Men det begyndte lidt anderledes, dengang hun var lille.

Annonce

Elsker at være på

- På en måde blev jeg som barn forelsket i at optræde. At være på. Det giver mig stadig et kick. Jeg gik til musikundervisning i Bramming, først blokfløjte, så klaver. Men halvdelen af tiden endte det med, at spillelærerinden spillede og jeg sang til, fortæller Anne Fjord:

- Så kom jeg med i Ribe Domkirkes kor, i Bramming Kirkekor og jeg kom på Lunderskov Efterskole, hvor jeg var med i alle musicals. Det var bare det fedeste!

Blå bog

Anne Fjord er 30 år.

Hun bor i Esbjerg sammen med sin kæreste.

Hun er uddannet socialpædagog og arbejder som ungekonsulent.

Hun er opvokset i Bramming, har været smut omkring København, inden hun flyttede til Esbjerg for ti år siden.

Hun hører gerne glad pop og up-tempomusik – eller P4, når hun kører bil.

Så begyndte Anne Fjord at drage på turne – kun sig selv – i kirker.

- I dag er fedest at optræde sammen med andre, siger hun.

Annonce

Gospel

For 10 år siden kom hun med i Kvaglund Gospelkor, og siden har hun været solgt til denne type musik, der har ry for at gøre alle glade, uanset om man selv synger med eller blot lytter til musikken og de glade sange fra de mange stemmer.

- Det har været med til at lære mig nogle grundlæggende sangteknikker, siger Anne Fjord, der aldrig rigtig har gået til sangundervisning:

- Men jeg vil altid stræbe efter at blive bedre. At udvide min horisont. Det er det, som gør, at jeg kommer ud af min comfort-zone – at jeg bliver blottet, og at jeg i sidste ende får tilgang til ny viden og nye teknikker.

Annonce

Når de ringer anden gang

De senere år er der kommet gang i sangkarrieren. Anne Fjord har to gange været inviteret med til at synge ved Stafet for Livet i Esbjerg, hvor der bliver samlet penge ind til kampen mod kræft.

- Noget, der var stort for mig, var da jeg for anden gang blev inviteret med til Kim Larsen Tribute på Tobakken. Det fede er at stå på en scene sammen med et stort band. Det giver kick og energi, fortæller Anne Fjord.

Musik og sang er Anne Fjords helt store passion. Foto: Martin Wilde

I december skal hun på turné med en ny sammensat trio sammen med Thomas Moesgaard og Tanni Christine. De kalder den Juletrioen, og de kommer også til Bramming. Men hun ved endnu ikke, hvad næste år byder på af sangjobs.

- Coronaen har haft stor indflydelse på genren. Hvad 2021 giver, ved jeg ikke. Men jeg håber, for det giver mig livskvalitet – et at synge. Her i coronatiden har jeg oplevet rastløshed. Jeg kan mærke, der skal ske noget. Der er ikke kommet nogen jobs, men Juletrioen giver mig energi, for det, vi laver, er godt!

Annonce

Det var drømmen

Måske er det meget godt, at 30-årige Anne Fjord ikke gjorde alvor af, at forsøge sig som fuldtidsprofessionel sangerinde, dengang hun som yngre sad og googlede Fredericia Musicalakademi.

- Det var drømmen, siger hun.

Hvorfor gik du ikke efter drømmen?

- Der var måske nogen, som var bedre. Det var der nok. Hvis det var det, jeg brændte for, så ville jeg gå linen ud.

Anne Fjord drejer hovedet lidt væk et øjeblik, og stirrer ud i de regndråber, der lander og danser på træterrassen udenfor. I stedet for at satse på en usikker fremtid indenfor musik, tog hun en fireårig uddannelse som socialpædagog, og har i dag en god fast stilling.

- Jeg blev socialpædagog, fordi andre mennesker giver mig energi. Jeg er nysgerrig på andre mennesker!

Annonce

Lærer af fejl

Det er nu heller ikke sangjobs, hun mangler – hvis der lige ses bort fra coronatiden. Særligt i de seneste år, er der kommet gang i karrieren. De er med til fylde Anne Fjord med mod. Når hun står på en scene med en mikrofon i hånden, får hun selvtillid. Hun har lært, at det er OK at grine af det, hvis hun laver en fejl – for det gør alle.


Jeg vil altid stræbe efter at blive bedre. At udvide min horisont. Det er det, som gør, at jeg kommer ud af min comfort-zone – at jeg bliver blottet, og at jeg i sidste ende får tilgang til ny viden og nye teknikker.

Anne Fjord, sangerinde


- Det gælder om ikke at slå sig i hovedet, når man laver fejl, men vende det til en force. Jeg lærer af mine fejl, og hvis ikke, ville jeg stå fast der, hvor jeg er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Nørderi

Annonce