Annonce
Ugeavisen Bramming

Musikcafé åbnet med brag af koncert

Acquintaince Folk Band på scenen fik hurtigt publikum med sig, så åbningsaftenen endte med at blive et brag af en koncert. Foto: Martin Wilde
Det var lidt hemmeligt. Kun et diskret skilt bed vejen og et flag udenfor. Fliserne mangler endnu at blive lagt om til hovedindgangen, så de indbudte gæster blev taget imod i køkkenindgangen.

Hunderup: Hjertelighed var der nok af, og de 40 siddepladser blev hurtigt fyldt med nysgerrige tilhørere, som alle glædede sig til en aften med irsk og skotsk folkemusik. Og det fik de. For det var åbningsaften i Hannes Musikcafé, og der var hele to koncerter på scenen. Og hunden Fie, der trippede rundt og snuste goddag til alle.

Dronningen kunne ikke komme til åbningsaftenen, så den røde snor blev klippet af Hanne Hvidberg. Foto: Martin Wilde

Det er Hanne og Niels-Jørgen Hvidberg, der over de senere måneder har indrettet den tidligere stald på deres husmandssted lige uden for Hunderup til en musikcafé. Det er hyggeligt i det lokale, Niels-Jørgen Hvidberg i sin tale beskrev, at det så ud som et "bombet lokum", inden de gik i gang. Her er lavt til loftet og indrettet med aldre borde og stole, hvor ikke mange er ens. Men der er plads til øl og vin på bordene - også mens musikken spiller.

Fællessang og stemning

Og det gjorde den. Først med Folk Lovers, som er identisk med de to ejere af stedet, der serverede liflige toner fra fløjte og guitar. Og siden med Acquintance Folk Band, hvor ejerne også er med som to ud af de fem musikere.

Både duoen og vennebandet fik hurtigt løftet stemningen til fællessang, og alle kunne klappe med de rette steder på Whiskey In The Jar og andre klassikere fra den irske skatkiste af folkemusik. Det er denne skatkiste af klassikere, publikum vil komme til at opleve, når der fremover er åbent i Hannes Musikcafé på Hunderupvej 52. Første gang den 6. maj.

Der blev sunget med ved bordene. Foto: Martin Wilde
Annonce

En gang om måneden

- Det var alle tiders indvielse. Lige som vi havde forestillet os, sagde Niels-Jørgen Hvidberg hen mod midnat, efter de fleste gæster var gået.

Det glade smil var svært at tvære af ansigtet af både Hanne og Niels-Jørgen Hvidberg. Og hvorfor skal man også det, når det, man har arbejdet for i lang tid, endelig lykkes.

Hannes Musikcafe vil fremover holde åbent cirka en aften om måneden. Vil du til en aften med irsk og skotsk folkemusik kan det anbefales at bestille billet i god tid, for der er kun plads til 40 tilskuere hver aften. På Facebook kan du finde Hannes Musikcafé og se, hvornår der åbent - og hvem der spiller og synger den aften.

Det var alle tiders indvielse. Lige som vi havde forestillet os.

Niels-Jørgen Hvidberg
Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce