Annonce
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Men pyt – vejret var skønt, solen skinnede og rigtig mange i køen stod der, fordi de glædede sig til, for en gang skyld, at skulle noget andet i weekenden, skriver Karin Egholm i denne uges klumme. Arkivfoto: Jens Jager

Den 21. april var en stor dag i Danmark. Endnu en genåbning, men denne gang med social slagside, for startskuddet lød til, at vi igen måtte mødes med flere mennesker og i ”større” sociale sammenhænge. Restauranterne og værtshusene åbnede dørene, museer og andre kulturinstitutioner slog portene op, og vi måtte nu omgås helt op til 10 personer. Det var på alle måder en glædens dag, som vi alle havde ventet på med længsel.

De små bobler, som vi i lang tid havde bevæget os i, blev nu dobbelt så store. Det betød for eksempel også, at prøverne til årets sommerspil i Varde “Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv” for alvor kunne gå i gang. Endelig kunne vi, i grupper af 10 personer, i afgrænsede lokaler og med både store mængder sprit og coronapas, mødes. Ja, det med store mængder sprit kan vel nemt misforstås, men her er der ganske vist, og fuldstændig i tråd med alle retningslinjer, tale om sprit til hænderne.

Fra vores egne små private ”bobler” kom vi fra nær og fjern, og det var som at se økologiske køer blive sluppet ud på græs. Det tog rigtig lang tid at få sat de første prøver i gang. Alle havde opsamlet så mange historier i de helt private ”bobler”, at det at prikke hul på boblerne gjorde, at historierne trængte sig på og nærmest stod i kø for at blive fortalt. Det var som om vores lille land havde fået fornyet energi og livsmod.

Annonce

Ganske vist kan man hvert år i foråret mærke fornyet energi, glæde og oplevelsen af nyt liv. Men i år er det som om de følelser er mangedoblet – og lad os så bare glæde os over både forår, solskin og noget der minder om en lidt mere normal hverdag.

Og når det er sagt, så skal vi også hjælpe de, der så bare finder noget nyt og andet at brokke sig over. Ja, ja, det er da noget bøvl det med at bestille tid for at gå ud at spise eller drikke en selskabelig øl og sørge for hele tiden at være testet. Men, hvis du skal brokke dig – så find en god ny måde at brokke dig på. Vend det hele lidt på hoved. Ja, skal vi ikke kalde det positiv brok.

Nå, men genåbning – det er da bare skønt på trods af, at der stadig er lidt vej endnu, før vi alle kan komme på arbejde igen. Og lige netop det med, at alle nu, med genåbningen havde muligheden for at ”blande bobler” - det kunne især mærkes i kviktestkøen fredag eftermiddag den 23. april.

Vi er efterhånden stamkunder og plejer at smutte forbi til test omkring klokken 15. Den normale procedure er, at det sammenlagt varer cirka et kvarters tid fra vi ankommer og til vi er ude igen. Men lige præcis den 23. var det som om, hele Bramming bare stod klar til restaurant og kulturbesøg. Så da vi ankom til testcentret, var der kø helt ned forbi fysioterapien. En kø, der bare voksede sig hen til planteskolen på kort tid.

Men pyt – vejret var skønt, solen skinnede og rigtig mange i køen stod der, fordi de glædede sig til, for en gang skyld, at skulle noget andet i weekenden. Ud at spise, drikke en øl, en tur i Legoland, mødes med andre ”bobler”, som ikke var set i længe. Der opstod en nærmest sydlandsk stemning, imens vi roligt, men sikkert, trippede ind mod de ventende vatpinde. Der blev sludret lidt med folk foran og bagved i køen og udvekslet kvikke bemærkninger med folk der passerede.

Lørdag eftermiddag gik vi tur i Bramming, og da vi kom forbi Kontoret kunne vi se, at det boblede af god stemning, og der var rigtig godt besøgt. Med fare for at blive beskyldt for at have fordomme, kunne vi konstatere gennem vinduerne, at det ikke kun var stamkunder, der var i byen.

Tilbage til prøverne til sommerspillet. Her kan vi konstatere, at restriktionerne er blevet så meget lempet, at det ser ud til, at vi kan have 1800 tilskuere pr. forestilling – det er intet mindre end fantastisk. Og hvor bliver det skønt, at et utal af ”bobler” kan mødes til en fælles oplevelse. Der vil selvfølgelig være den obligatoriske afstand, men kære læser: forestil dig lige den larm, der vil opstå, når så mange bobler brister på samme tid.

Jeg glæder mig!

Hvis du skal brokke dig – så find en god ny måde at brokke dig på. Vend det hele lidt på hoved. Ja, skal vi ikke kalde det positiv brok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce