Annonce
Ugeavisen Bramming

Når sindet og hverdagen slår knuder….

Ida Secher Rom er lige flyttet ind her på førstesalen på Industrivej i Bramming, hvor hun er klar til at hjælpe mennesker med ondt i livet. Foto: Kirsten Enevoldsen
…………så kan en samtale i fortrolighed med Ida Secher Rom på Industrivej måske løse dem op.
Annonce

BRAMMING: I 15 år har Ida Secher Rom arbejdet som jordemor i København, Kolding og nu Esbjerg:

- Et meget livsbekræftende arbejde, som jeg er glad for. En fødsel er et stort og tæt øjeblik for forældrene.

- Så meget større er den ubegribelige sorg, der rammer en familie, når en graviditet eller fødsel ikke forløber ”efter bogen”, siger Ida Rom, der i Esbjerg også arbejder som leder af en sorggruppe for forældre der mister.

Og måske er det de oplevelser, denne opgave har givet den snart 40-årige jordemor lysten og energien til – ved siden af arbejdet på Sydvestjysk Sygehus - også at give sig i kast med den fire-årige uddannelse til psykoterapeut.

En uddannelse - i form af fire årlige internater over flere dage - på det godkendte institut Essens, der netop er rykket ind i Himmelbjerggården i Ry. Ida Secher Rom er nu godt halvvejs igennem uddannelsen.

Annonce

Åbner praksis i Bramming

Derfor er hun nu også så vidt, at hun er klar til egne klienter og egen praksis, og det har hun hele tiden satset på skulle foregå i Bramming:

- Jeg er derfor også meget glad for, at jeg har kunnet leje mig ind i lokalet her med de skrå vægge på førstesalen på Industrivej 11, hvor også andre mindre selvstændige virksomheder har til huse, siger hun en regnvåd onsdag i februar.

- Det, jeg kan tilbyde, er jo et terapiforløb, hvor jeg med mine samtale-værktøjer kan hjælpe mennesker, der har ondt i sindet og/eller er tyngede af knugende tanker, der ødelægger deres hverdag, fortæller Ida Secher Rom.

Annonce

Samtale i fortrolighed

I praksis er der tale om samtaler i fortrolighed og med diskretion som en selvfølge. Af samme grund er netop det lille førstesals-lokale på Industrivej ideelt. Her kan en terapi-samtale, som varer 60 minutter, foregå stille og roligt – og måske efter to-tre-fire samtaler munde ud i, at klienten føler sig bedre tilpas med sig selv og sine omgivelser og er nået til en afklaring om de spørgsmål eller tanker, der har naget og siddet fast i sindet.

Ida Secher Rom nævner diagnose-agtige plager som dagligt pres, angst, almindelig utilfredshed med livet, med arbejdet, med veninder, med familielivet – og med sig selv - som eksempler på tilstande, der kan blive til uløselige knuder i sindet. Og her kan en psykoterapeut måske løse op ved hjælp af fortrolige samtaler, der sætter klienten i stand til selv at arbejde videre med problemstillingen og få den sat i et tåleligt perspektiv.

Hvad koster så sådan en terapi-samtale?

- Da jeg jo endnu er under uddannelse, tager jeg kun 200 kroner per session, og jeg håber jo, at det kan blive en win-win: Klienten får et billigt terapi-forløb, og jeg får træning inden for det fag, jeg gerne vil arbejde videre i med udgangspunkt her fra Bramming.

Annonce

Den private Ida

  • Født og opvokset i Kregme på Nordsjælland.
  • Uddannet jordemor i 2005.
  • Gift med Mathias.
  • Mor til Noomi og Samuel.
  • Ferierer helst i historiske byer eller ved smukke vandrestier.
  • Lige nu læser jeg teoribøger om kognitiv terapi og i vinterferien var det “Den hundrede-årige der tænkte, at han tænkte for meget”.
  • Jeg holder mig i form ved at løbe, gå og svinge med en kettle-bell.
  • Min livret er alt hvad der er vel tilberedt af friske, helst lokale råvarer.
  • I fjernsynet ser jeg sjældent noget... er ofte optaget af bøger, samtaler og strikketøj.
  • Når jeg rigtig skal slappe af, tager jeg til Ribe på museum eller café.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce