Annonce
Ugeavisen Bramming

Næste etape af Jernbanegade i Bramming renoveres nu

Der er kommet nyt fortov og der er plantet træer langs sydsiden af Jernbanegade langs parkeringspladsen mellem Postgården og Storegade 1. Foto: Prebens Foto og Video
Første etape af renoveringen af Jernbanegade står næsten færdig. I juni tages hul på sidste del, som blandt andet involverer pladsen foran Bramming Banegård. Inden jul skal hele projektet være afsluttet.

Bramming: De nyplantede træer og bøgehækken er næsten lige sprunget ud, og de grønne farver understreger alt det nye, der er sket med Jernbanegade. Kørebanen er blevet smallere, og der er etableret nye fortove ind mod parkeringspladsen. I svinget ved Storegade 1 er den granitbefæstede lege-opholdsplads næsten færdig, og det samme gælder for pladsen foran Postgården. Dermed er slutspurten gået ind for renoveringen af Storegade og Jernbanegade fra Viadukten til Postgården.

Dette bliver til en granitbefæstet legeplads, når det hele er færdigt. Foto: Prebens Foto og Video

- En fin ny bygade træder nu frem i Jernbanegade, og her i den afsluttende fase bliver der blandt andet arbejdet med plantebede og belægning ved Vindrosen. De sidste asfaltarbejder er snart overstået, og en ny opstribning ved lyskrydset skal gøre det mere sikkert for cyklisterne, som også får glæde af røde cykelstriber i Jernbanegade, siger Søren Heide Lambertsen (V), formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Klar, parat til næste etape

Imens den sidste finpudsning finder sted af den foregående etape, begynder arbejdet i juni på næste etape, som strækker sig fra Postgården hen til parkeringspladsen øst for Bramming Banegård. Nogle af tiltagene fra den første etape videreføres nu. Det gælder blandt andet et smallere vejforløb og røde cykelstriber. Fortovet i sydsiden bliver lagt om og gjort bredere ligesom fortovet ved parkeringspladsen i første etape.

Annonce

Etapens højdepunkt

Renovering af pladsen foran Bramming Banegård bliver etapens højdepunkt.

- Det er jo en fornem opgave at skulle få den fine, gamle stationsbygning til at tage sig bedst ud. Det er en bygningsmæssig perle, som fortjener en flot indfatning, og sådan kommer den nye plads til at fungere, siger formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini (S).


Det er jo en fornem opgave at skulle få den fine, gamle stationsbygning til at tage sig bedst ud. Det er en bygningsmæssig perle, som fortjener en flot indfatning, og sådan kommer den nye plads til at fungere.

Karen Sandrini


Pladsen udvides fra syd ud i det eksisterende vejareal, og som noget nyt markeres pladsen med granit. Nye belysningsmaster, blomsterkummer og plantebede med små træer skal gøre pladsen mere indbydende.

Indkørslen fra Jernbanegade til vejen syd om stationsbygningen bliver gjort smallere. Det vil sænke bilernes hastighed, så de ikke kommer så hurtigt. Indkørslen får et grønnere islæt på hjørnet med et nyt plantebed med blomster og et træ.

Næste etape af renoveringen af Jernbanegade kommer til at foregå omkring banegården, hvor der blandt andet kommer rød belægning på vejen fordi bilister skal være mere opmærksomme på cyklister og gående. Ill: Esbjerg Kommune

Smukkere parkeringsplads Parkeringspladsen øst for Bramming Banegård får et løft i form af et nyt slidlag og ny belysning. Nye stier skal give en bedre og grønnere sammenhæng mellem stationsbygningen, perronen og parkeringspladsen.

Forløber hele projektet planmæssigt, vil Jernbanegade være færdigrenoveret inden jul i år. /mw

Der er kommet nyt fortov og der er plantet træer langs sydsiden af Jernbanegade mellem Postgården og den markante ejendom Storegade 1, som ses i baggrunden. Foto: Prebens Foto og Video
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Storkereden varsler frugtbarhed i Endrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kraftig stigning i antal forældre, der vælger privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Derfor valgte vi privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Lone kan lide roen i hverdagen

Ugeavisen Bramming

Jeanette har aldrig fortrudt, hun blev selvstændig indenfor børnepasning

Ugeavisen Bramming

Efter et halvt år er Tine ikke i tvivl: Det var den rigtige beslutning

Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Annonce