Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørderi

Programmet Stemmernes Tårn på TV2 Zulu er et program, der har fået mig til at nørde lidt igen. Ikke på computer eller PlayStation, men i bøger og på papir, skriver Jonas Mathiesen i denne klumme. Foto: Jonas Mathiesen

Hvad er en Nørd? Jeg tror, at ordet nørd har en ny betydning for hver person, du spørger. For mig er en nørd en person der, har dedikeret sin tid til noget, som de fleste andre ikke forstår. Eller sådan var det i hvert fald, da jeg voksede op i slut 90’erne og 00’erne.

Computeren var efterhånden blevet en fast del i hver husstand, og jeg kan huske, vores første computer stod nede i spisestuen. Der kunne jeg og en ven spille Prince of Persia i den nyeste og bedste kvalitet. Andre kan måske huske spillet Løvernes Konge, Super Mario og Pokemon. Sidstnævnte var godt nok til Game Boy.

For der kom mange spillekonsoller. Min første var en PlayStation 1. Men jeg husker, at en af mine klassekammerater havde en Nintendo 64, hvor vi kunne spille James Bond og Golden Eye. Jeg tror, vi brugte alt for mange timer foran et billedrørsfjernsyn. Men som vi blev ældre, begyndte jeg at falde fra og brugte mere og mere tid på at spille fodbold og fik nye venner og interesser.

Da jeg kort kiggede tilbage mod nørderne, måtte jeg indse, at jeg var bagud. Vi spillede ikke længere på samme konsol. Nu skulle vi på internettet og spille World of Warcraft eller WoW, som det blev kaldt. Det kunne jeg ikke finde ud af, og jeg mistede interessen og måtte tilbage til PlayStation. I de efterfølgende år blev der nørdet afsindigt meget.

Men nu er nørderne blevet voksne. Flere og flere voksne spiller computerspil især her under Covid 19. Men mange af os er aldrig stoppet med at spille. For mig er det en måde at koble af. Sidde helt stille i den tid, jeg nu kan komme til det, og bare fordybe mig i en historie, i et spil. TV2Play har en kanal kun til CS GO og der bliver smidt flere og flere penge i online turneringer i Fifa, LoL og især CS GO.

Argumentet fra den tidligere generation var tydeligt. ”lad være med at sidde foran skærmen hele dagen, Du får ikke noget godt ud af det”. Det er længe siden at ét argument har bidt én generation så meget i røven. Der er efterhånden mange, der kan leve af det, og det kræver, at forældrene finder et nyt argument frem, hvis de vil have deres børn væk fra skærmen.

TV2 Zulu er begyndt at vise ”Stemmernes Tårn”. Et program der er lavet af Christian Fuhlendorff. Helt basalt sidder de og spiller et gammelt 80’er rollespil der hedder Dungeons And Dragons. Til dem af jer, der ligner store spørgsmålstegn: prøv at se det, hvis du godt kan lide eventyr og fantasy.

Stemmernes Tårn er et program, der har fået mig til at nørde lidt igen. Ikke på computer eller PlayStation, men i bøger og på papir. Så nu sidder jeg troligt og nørder en gang i måneden med en gruppe venner. Vi spiller rollespil i den mørke skov, og du må ikke være med, før du får lov. Men samtidig kan vi godt lide at sidde stille, så for at gøre det kort, så er det en film, du selv udvikler sammen med en gruppe, der elsker impro-teater, men er for dovne til at bevæge sig.

Nørderne har taget over og det er blevet helt okay at sige højt, at man er nørd. I en tid hvor alt efterhånden er strømlinet, er den eneste forskel i indretningen, om din Kay Bojesen figur står til venstre eller til højre for din Kählervase, og alle er i forbindelse med hinanden. Så er det meget rart at vi kan skille os lidt ud – sammen.

Nørderne har taget over og det er blevet helt okay at sige højt, at man er nørd.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce