Annonce
Ugeavisen Bramming

Nanna bruger sommerferien på at undervise i udspring

17-årige Nanna Qvich er livredder i svømmehallen i Bramming. På mandag underviser hun i udspring som en del af dette års sommerunderholdning. Foto: Martin Wilde
Vil du lære at springe i vandet på den rette måde. Så skal du tage i svømmehallen i Bramming på mandag. Her er Nanna Qvich klar til at lære alle, hvordan et udspring fra vippe skal foretages.

Bramming: Hun er kun 17 år - i hvert fald fra på fredag - men hun har allerede undervist i flere år. Mandag eftermiddag er det Nanna Qvich, som står for undervisningen, når der som en del af denne sommers sommerunderholdning i Bramming er gratis undervisning i udspring fra vippe.

Det er en meter vippen, der benyttes til undervisningen. Men hvis nogen har lyst til at prøve tre meter vippen, står den klar lige ved siden af.

- Nogle kan det at lave udspirng, andre kan ikke. Men man kan altid blive ved med at tilføje teknik, så det bliver bedre, siger Nanna Qvich, efter hun netop er blevet færdig med et hold børn, der i det store bassin har lært udspring fra vippe. En meter vippen.

Annonce

- Der var otte børn i dag. Vi snakkede en del bagefter, mens de fik en is, og børnene synes, de var blevet bedre, fortæller Nanna Qvich.

Lær udspring

Det er på mandag, den 12. juli, du kan lære udspring fra en meter vippe.

Det sker i svømmehallen i Bramming som en del af dette års sommerunderholdning.

Det er Nanna Qvich, som underviser, og det foregår mellem klokken 12.30 og 14.

Du behøver ikke at melde dig til forud. Du skal blot møde op senest klokken 12.30.

Det ser ellers så legende let ud, når der er udspringskonkurrencer fra de olympiske lege. Først et tilløb på vippen, så et let bøj i benene og afsæt, nogle akrobatiske øvelser som drej med kroppen eller saltomortaler - eller bege dele på samme tidspunkt - og lige inden kroppen rammer vandet, strækkes hele kroppen ud, så den efterlader så lille en bølge på overfladen som overhovedet muligt. Det er flot, men det kræver øvelse, og de fleste ender - i hvert fald til at begynde med - at ramme vandet i en mere eller mindre vinkelret bøjet kropssstilling.

- Et af de typiske problemer, når man skal lære udspring, er at få benene op. Det er teknik, som skal finpudses og indøves, forklarer Nanna Qvich.

Svømmepige

Hun begyndte selv at svømme, da hun var seks år. Men det er hun stoppet med. Til gengæld er hun ansat som ungarbejder i Sport og Event Park Esbjerg, som også driver Bramming Kultur- og Fritidscenter med svømmehal. Og det er i svømmehallen i Bramming, man kan møde Nanna Qvich, hvor hun er livredder.


Et af de typiske problemer, når man skal lære udspring, er at få benene op. Det er teknik, som skal finpudses og indøves.

Nanna Qvich


- Jeg trænede på konkurrenceholdet i Bramming Svømmeklub, og da det blev lukket, ville jeg ikke længere tilbage til holdet for de øvede. Der er ret stor forskel på de to hold. Så jeg svømmer selv, og ellers er jeg instruktør. Det har jeg det fedt med: at give det videre, jeg engang selv har lært.

Nanna Qvich ser mange muligheder for at udfolde sig i vandet.

- Jeg har bare altid elsket at være i vand. Man har bare helt andre muligheder og mere frihed i forhold til, hvad man kan lave. Der hører meget mere fantasi i forhold til i et fitnesscenter og løbe 10 km på løbebåndet. I vand kan lege, men skal finde skatte på bunden og dykke ned efter dem. Det gør det forhåbentlig sjovere for børn at være med på svømmehold, fortæller Nanna Qvich.

Annonce

Gymnasie og musik

Når Nanna Qvich ikke befinder sig i svømmehallen, så passer hun sin uddannelse på Esbjerg Gymnasium. Her tager hun den internationale linie, IB, som hun skal begynde på efter sommerferien. Det svarer til, at hun skal i 2.g..

- Og så spiller jeg musik. Klaver, guitar, ukulele og jeg synger. Jeg har spillet i et band i flere år og foretrækker den klassiske popmusik fra 70'erne og 80'erne, slutter Nanna Qvich.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce