Annonce
Ugeavisen Bramming

Nationalpark Vadehavet fylder 10 år

Åbent hus i naturen ved Sneum Sluse lærdag sn 17. oktober. Foto: Annett Bruhn
Det fejres med åbent hus-arrangement under åben himmel ved Sneum Sluse lørdag den 17. oktober.
Annonce

DARUM/TJÆREBORG: Lørdag den 17. oktober kan fuglene i Sneum Engsø godt forberede sig på, at de får invasion af tobenede jubilæumsgæster.

Det skal det nemlig fejres med et åbent hus-arrangement under åben himmel, at Nationalpark Vadehavet fylder 10 år. Det er arbejdsgruppen Projekt Sneum Sluse, der er værter, og i praksis er det lokalrådene i Tjæreborg og Darum, og der gøres klar til, at gæsterne kan få svar på alt omkring Projekt Sneum Sluse. Til stede vil bl.a. være digegreve Flemming Storgaard, der er formand for både Darum-Tjæreborg Digelag og Sneum-Tjæreborg Lokalråd samt formanden for Darum Lokalråd, Helle Ertmann.

Sneum Sluse-projektet er et spændende initiativ, som – hvis det realiseres – bliver et synligt naturformidlingsprojekt med shelters, et madpakkehus, en flydebro til ophaling af robåde og kajakker, en stormflodssøjle, hvor stormfloderne gennem tiderne tydeliggøres og en bred vifte af informationsmaterialer.

Smukkere en jubilæums-invitation ikke illustreres. Foto: Annett Bruhn

Projektet ligger imidlertid stille lige i øjeblikket, fordi den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening har gjort indsigelse mod det. Der ventes at blive afgjort i løbet af november, om tommelen vil vende op eller ned for Sneum Sluse-projektet.

Som ved et hvert andet åbent hus-arrangement bydes der på kaffe og saftevand samt fødselsdags-muffins sponsoreret af institutionen Helheden i Darum.

-Alle er velkomne til at komme mellem 10 og 15, og i tilfælde af dårligt vejr rykker vi indenfor i digelagets træhus, siger Elisabeth M. Rasmussen fra Darum Vadehavsgruppe, der er med i arbejdsgruppen.

Mellem himmel og hav ved Sneum Sluse. Foto: Annett Bruhn

Sneum Sluse er i øvrigt udpeget til at være et såkaldt "Velkomststed" i Nationalpark Vadehavet, og et væsentligt element i Projekt Sneum Sluse er formidlingsdelen, som Nationalparken tager sig af og bidrager med næsten 170.000 kroner til.

"Velkomststed" i Nationalpark Vadehavet.

Det er designfirmaet JAC Studios, der skal stå for hele Nationalparkens nye formidlingsdesign - et projekt til 21,7 millioner kr, som er støttet af Nordea, Esbjerg Kommune m. fl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce