Annonce
Ugeavisen Bramming

Overvældende succes får Region Syddanmark til at begrænse dem, der kan sig til restvaccinelisten

Nu kan du tilmelde dig en daglig venteliste til eventuelle overskudsvacciner, hvis du kan være fremme ved vaccinationscentret i Esbjerg i løbet af 30 minutter, efter du bliver ringet op. Arkivfoto: Morten Stricker
I sidste uge gjaldt invitationen alle. Nu skal du være fyldt 70 år eller inviteret til at få vaccine - og du skal stadig kunne nå at være til stede på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg inden for en halv time. Så kan du melde dig til at stå til rådighed for at modtage eventuelt overskydende vaccine.

Området: Mange borgere, der er indkaldt til vaccination i covid-19-vaccinationsprogrammet, har erfaret, at det kan det være vanskeligt at finde og bestille en vaccinationstid. Fra midnat mellem den 16. og 17. marts åbnede Region Syddanmark for, at man som borger kan tilmelde sig en restvaccineliste. Kravet var blot, at man bor relativt tæt på et vaccinationscenter. De tilmeldte ville først blive prioriteret efter, om de har modtaget en invitation til at blive vaccineret, og dernæst efter alder.

Sådan er det stadig. Men efter få dage med mange tilmeldinger, har Region Syddanmark nu indført yderligere to begrænsninger. Du skal være fyldt 70 år eller du skal allerede være inviteret til at blive vaccineret mod covid-19. Så kan du tilmelde dig den daglige restvaccineliste. Det har været nødvendigt efter der for eksempel torsdag den 18. marts var tilmeldt 8200 personer - og der kun var 16 restvacciner til rådighed.

Annonce

Der skal være en rimelig chance

- Når vi indfører de her to kriterier, er det et udtryk for rimelighed. Vi har haft en masse folk stående på den liste, som reelt ikke har haft en chance for at få en vaccine, fordi så mange inviterede og ældre har været på listen også. Det er ikke rimeligt, hvis de er blevet forledt til at tro, at de har mulighed for en restvaccine, når de reelt ikke har det. Der vil vi hellere, at forventningen matcher virkeligheden, siger Kurt Espersen, som er koncernchef i region Syddanmark, i en pressemeddelelse.

Lige nu er det udelukkende Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus, der har åbnet for denne mulighed. Det er altså et krav for at komme på listen, at du bor i eller tæt på et af sygehusene i Esbjerg, Sønderborg eller Aabenraa, og at du kan være på vaccinationscenteret senest 30 minutter efter, du er blevet ringet op om en overskydende vaccine. Kravet om kort geografisk afstand skyldes, at vaccinerne skal bruges relativt hurtigt, efter glasset er åbnet.

Her kan du tilmelde dig

Du kan tilmelde dig listen ved at udfylde en formular på Region Syddanmarks hjemmeside: https://www.rsyd.dk/restvacciner

Tilmeldingen gælder for resten af den dag, du udfylder den. Du skal altså udfylde formularen hver dag, du ønsker at stå til rådighed. Det skyldes, at der naturligvis kan være dage, hvor man ikke kan stå til rådighed. Og da tiden er en vigtig faktor med hensyn til overskydende vacciner, vil det være problematisk, hvis vaccinationscentrene skal foretage mange forgæves opkald.

Man kan tilmelde sig helt frem til kl. 14 den pågældende dag.

- Vi gør alt, vi kan, for at undgå at spilde vacciner. For at minimere spildet har vi brug for, at der er borgere, der kan stå til rådighed, og som med kort varsel kan indfinde sig på vores vaccinationssteder for at modtage overskydende vacciner. På den måde kan vi sammen sørge for, at flest mulige vacciner kan anvendes til deres formål, siger Kurt Espersen. /mw

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce