Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny vaskehal på vej i Gørding

Ole Hansen og Birgitte Blach Jørgensen i den store hal på Lourupvej 17, som tidligere rummede et bilværksted. I noget af hallen indrettes den kommende vaskehal. Foto: Martin Wilde
Hvis alt går som planlagt, åbner der en helt ny, miljørigtig vaskehal for personbiler i Gørding fredag den 1. november. Vaskehallen bliver den første i Gørding.
Annonce

Gørding: Det er in at være miljøbevidst. Det gælder også, når man vasker sin bil. I løbet af få måneder bliver det muligt at få vasket sin bil miljørigtigt, uden selv at blive våd, når en helt ny vaskehal åbner på adressen Sdr. Lourupvej 17, hvor ML Automobiler tidligere havde til huse.

Det er Ole Hansen og Birgitte Blach Jørgensen fra naboen Trade-Line, der står bag den kommende vaskehal. De købte bygningerne for otte år siden, og nu hvor ML Automobiler er flyttet til Bramming, skulle bygningerne bruges til noget andet. Løsningen er blandt andet blevet en vaskehal.

- Det var Ole, der fik idéen, siger Birgitte Blach Jørgensen.

- Ja, jeg var selv irriteret over at køre til Bramming eller Holsted, for at vaske bil. Jeg skal ofte holde i kø bag to-tre andre biler, og er det beskidt vintervejr, så er bilen ikke rigtig ren, når jeg kommer hjem igen. Jeg sagde til Birgitte, at det kunne ikke være rigtigt…, siger Ole Hansen.

Det bliver med biologisk rensning, og det koster op mod en kvart million kroner. Vandet, der udledes til kloak, er helt rent. Det skal ikke engang gennem et oliefilter.

Ole Hansen

Annonce

Gratis pusleplads

- Og nu har vi lokalet til det, så vi kan udnytte det, fortsætter Birgitte Bach Jørgensen.

Som sagt, så gjort. En ansøgning blev sendt til Esbjerg Kommune. Her var sagsbehandlingstiden lidt længere end de forventede – måske på grund af balladen om en nyopført vaskehal i Bramming, så ingen af sagsbehandlerne ønskede at gøre noget forkert – men til sidst kom der skred i tingene, og nu er arbejderne med vaskehallen så småt ved at gå i gang. Vaskehallen kommer til at ligge midt i bygningen, hvor der allerede findes en port, og resten af bygningen indrettes til lager For Trade-Line. På arealet udenfor kommer der opmarchbåse, og der indrettes en pusleplads, hvor man gratis kan støvsuge bilen og banke gulvmåtter.

Annonce

Miljørigtig

Vaskehallen indrettes med den nyeste teknologi. Både når det gælder selve vaskeanlægget, og når det gælder rensning og genanvendelse af det brugte vand.

- Det bliver med biologisk rensning, og det koster op mod en kvart million kroner. Vandet, der udledes til kloak, er helt rent. Det skal ikke engang gennem et oliefilter. Det koster, så profitten bliver det nok så som så med, men til gengæld bliver Trade-Line den eneste virksomhed her i området, der kommer til at tilbyde gratis bilvask til firmaets medarbejderne, fortæller Ole Hansen.

Inde i hallen, der blandt andet skal rumme vaskehallen, har Ole Hansen hængt en plantegning op, som viser, hvor vaskehallen skal placeres. Foto: Martin Wilde
Annonce

Kunder fra oplandet

Han håber, at den kommende vaskehal ikke kun bliver benyttet af borgerne i Gørding, men at den forhåbentlig også kan trække kunder fra oplandet, som Vejrup og Jernvedlund.

- De har jo lige så let ved at køre til Gørding som at køre til Bramming. Vi vil ikke lave priskrig, men vi vil gerne udfordres på kvaliteten, siger Ole Hansen.

- Og så håber vi, at vaskehallen også kan være med til at øge kendskabet til vores virksomhed, Trade-Line, siger Birgitte Blach Jørgensen.

Det er planen, at vaskehallen åbner fredag den 1. november. Men de to håber, at puslepladsen kan åbne allerede den 28. september, når der er ”Kend din by-dag” i Gørding.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce