Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny vedtægter, kampvalg og måske ny varmeleverandør: Der er meget at diskutere på fjernvarmens generalforsamling

Kampvalg til bestyrelsen, hvorfra skal varmen komme i fremtiden, og hvem skal have lov til at bestemme? Der er meget at diskutere, når der torsdag den 19. maj er generalforsamling i Bramming Fjernvarme. Arkivfoto: Martin Wilde
Der bliver kampvalg om at komme i bestyrelsen. Hvorfra skal varmen komme i fremtiden? Og hvem skal have lov til at bestemme? Der er meget at diskutere, når der torsdag den 19. maj er generalforsamling i Bramming Fjernvarme.

Bramming: I mange år var det ret kedeligt. Det kan man ikke sige har været tilfældet ved de seneste generalforsamlinger i Bramming Fjernvarme. Her har især to spørgsmål været på dagsordenen. Hvem skal have stemmeret til generalforsamlingen? Og hvor mange stemmer skal hver enkelt andelshaver have?

Normalt gælder én stemme pr. bolig. Men nogle andelshavere - både private og boligforeninger - ejer flere boliger og har dermed flere stemmer. Hor mange stemmer skal de så have? Hvad det angår, har der tidligere været uenighed i bestyrelsen, men nu har de fem medlemmer nu fundet hinanden med det forslag til vedtægtsændringer, der er lagt frem.

- Det er en fuldt enig bestyrelse, der står bag det forslag, slår bestyrelsesformand Robin Poulsen fast:

Annonce

- Vi foreslår, at vedtægterne ændres til, at hvis udlejer giver sine stemmer videre til lejerne, får hver lejer én stemme. Hvis udlejer ikke giver sine stemmer videre til lejerne, kan én udlejer maksimalt have 15 stemmer.

Kampvalg

Hvor der næppe kan forventes den store diskussion om vedtægtsændringerne, så er der til gengæld lagt op til kampvalg på generalforsamlingen. To bestyrelsesmedlemmer er på valg. De er begge villige til genvalg. Derudover har en andelshaver, der ikke er inde om bestyrelsen, meddelt, at han vil stille op, oplyser Robin Poulsen. Dermed må det forventes, at der bliver kampvalg om de to ledige poster i bestyrelsen.

Robin Poulsen fortæller, at andelshaverne også skal diskutere den fremtidige varmeforsyning. Som bekendt stiger prisen på gas voldsomt, og derfor undersøger Bramming Fjernvarme for tiden, hvordan værket fremover kan skaffe varme til forbrugerne på billigst og mest pålidelige måde.

- Så bestyrelsen kommer med en orientering om det fremtidige varmevalg, siger Robin Poulsen.

Han lægger dermed op til diskussion om, der skal investeres i en eller flere nye varmepumper eller om fjernvarmen i stedet skal købes hos Din Forsyning i Esbjerg. Uanset hvilken løsning, der bliver valgt, vil den kræve store investeringer i de kommende år.

Nyt mødested

Efter i mange år at have holdt generalforsamling på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole, er generalforsamlingen flyttet til byens anden efterskole, Sydvestjyllands Efterskole

Generalforsamlingen i Bramming Fjernvarme finder sted torsdag den 19. maj kl. 19 i efterskolens mødelokale Dragen.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Annonce