Annonce
Ugeavisen Bramming

Nytårskur på Egnsmuseet

Direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, satte i sit indlæg på nytårskuren Bramming Egnsmuseum ind i et lokalhistorisk perspektiv. Foto: Kirsten Enevoldsen
Det lokale engagement og kulturens betydning for samfundsudviklingen var i fokus på den socialdemokratiske nytårskur.
Annonce

BRAMMING: Det var slet ikke nødvendigt med sangblad for de omkring 30 fremmødte til den traditionsrige nytårskur, Socialdemokraterne i Esbjerg omegnskreds lørdag holdt på Bramming Egnsmuseum. Alle havde ”Når jeg ser et rødt flag smælde” helt på rygraden, og det lød helt rigtigt, da Johnny Hinz slog tonen an.

S-formand Kaj Emil Koman-Mejer kunne herefter introducere første taler: Direktør for Sydvestjyske Museer og formand for De Danske Museer, Flemming Just fra Ribe, der talte om kulturen som både udviklings- og ligheds-skabende.

Han pegede på museernes rolle i den sammenhæng og pegede på kulturens rolle i de tre største byer i Esbjerg Kommune: Det borgernære i Esbjerg, oplevelsesøkonomien med kultur og turisme i Ribe og det lokale i Bramming:

- Og her ved museet i Bramming er visionen, at vi skal have en stor park, og Egnsmuseet skal videreudvikles, så det – mange millioner senere - bliver et læringssted for energi og vandforsyning udviklet i et samarbejde mellem bl.a. museet, Fortunaskolen, Din Forsyning, de videregående uddannelser m.fl.

- Indtil videre har byrådet 300.000 kroner til at få idéoplægget gjort til et færdigt projekt, fastslog Flemming Just.

- En opgave, museets nye leder skal lægge mange kræfter i, så indhold, arkitektur og økonomi går op i en højere enhed.

Byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer gav et engageret oplæg om det lokale fællesskab og udtrykte stor glæde over statsminister Mette Frederiksens nytårstale og hendes fokus på børnene. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Lokale fællesskaber

Fra forskellige vinkler var der herefter politiske indlæg fra byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer, der talte varmt for lokale fællesskaber, miljøkonsulent i Danmarks Sportsfiskerforbund, Lars Brinch Thygesen, Vibækgård, talte om lokale muligheder i forbindelse med miljø og klima, og det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet, Christel Schaldemose, rundede nytårskuren af med et indlæg om EU.

Nytårskur hos socialdemokraterne i Esbjerg omegnskreds.
Nytårskur hos socialdemokraterne i Esbjerg omegnskreds.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce