Annonce
Ugeavisen Bramming

Nyt fint orgel i Sct. Ansgar Kirke

HØSTGUDSTJENESTE: Velbesøgt reception for kirkens nye orgel.

Annonce

BRAMMING: I en smukt pyntet Sct. Ansgar Kirke blev der ikke alene holdt høstgudstjeneste ved sognepræst Elise Balslev. Der blev også markeret indvielse af kirkens nye orgel, som er bygget af Brammings egen orgelbygger, Anders Haugaard Rasmussen.
Tidligere domorganist ved Haderslev Domkirke, Svend Prip, spillede til gudstjenesten, og ved den efterfølgende reception fortalte han og Anders Haugaard Rasmussen om orglet.
Menighedsrådets formand, Ole Nørgaard, bød herefter på et glas vin og kransekage. Elise Balslev takkede arkitekt Karen Exner, Århus, for assistance til at vælge de rette farver omkring det smukke orgel, og de mange fremmødte kirkegængere havde også mulighed for at stille spørgsmål til orgelbyggeren om det nye fine orgel, som klæder det smukke kirkerum.
Det nye orgel har smukt klingende toner, som lyder godt i kirkerummet. Det har alt i alt stået i omkring 3,5 mio. kroner, og der har været sparet op til det over mange, mange år, fortæller Karsten Sejrsgaard-Jacobsen, der den sidste halve snes år har været med i orgeludvalget.
Hvor det gamle orgel nu skal hen er endnu ikke afklaret. Det har været udbudt i licitation, og syv-otte interesserede meldte sig. Efter nærmere overvejelser har de imidlertid alle trukket sig, så nu undersøges det, om orglet kan skænkes det fattige Transsylvanien i Rumænien. Blot skal de selv bekoste transportudgifterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce