Annonce
Ugeavisen Bramming

Nyt Nørretorv i julegave

Byplanlægger Kristine Dagnæs-Hansen nyder på sine Bramming-onsdage at følge byfornyelsen i byens midte. Her er det Nørretorv, der er ved at tage form. Foto: Kirsten Enevoldsen
Brammings nye torv lægger op til aktivitet både ved højtider og i hverdagene.

BRAMMING: - Vi skal være færdige til jul. Og det bliver vi. Det er byplanlægger Kristine Dagnæs-Hansen og de flittige hænder fra firmaet Hans Frisesdahl A/S i Askov enige om.

Det er på Nørretorv i Bramming, der er travlhed. Torvet får – som et led i projekt byfornyelse – en gevaldig opgradering. At arbejdet så bryder med traditionen om, at det er her der danses om det store juletræ, må alle leve med. Træet står også rigtig fint på Strygejernet, hvor det nu er sat op.

Konturerne af Nørretorv i new look står imidlertid stadig skarpere. Et par træer op mod Jägermeister-gavlen ved Kontoret har for længst måttet lade livet. Her skal byens nye udendørs scene nemlig rejses – i form af et trædæk med trin, hvor man både kan sidde og nyde bylivet, og børnene kan more sig med at lege og hoppe op og ned. Desuden gemmes her under scenen stolper til montering af et sejl, som kan sættes op over scenen, når den skal bruges til udendørs teater, møder eller anden form for aktivitet.

Annonce
Her ses planen over det nye Nørretorv med scenen over mod Kontoret, hvor teltpladsen samtidig holdes åben. Skitse: Moos Landskaber, Kolding

-Vi håber jo, at her bliver aktivitet året rundt – både til hverdag og i forbindelse med særlige højtider, siger Kristine Dagnæs-Hansen og tilføjer, at man skal benytte bookingportalen ”Brug Esbjerg”, når man vil reservere tid. ”Brug Esbjerg” er den portal, der også bruges, når foreninger og andre ønsker at booke byrum eller grønne områder til arrangementer som udendørs teater, møder eller anden form for aktivitet. Det er også her, brug af Strygejernet kan bookes.

Som man allerede nu kan se på Nørretorv, er træerne på de tre andre sider af pladsen blevet formklippet, så de udgør en stammehæk. Det vil sige, at det er opstammede træer, hvor kronerne er klippet som hæk. Desuden etableres der plinte – d.v.s. siddemøbler uden ryglæn - dog bygges der en flade op på bagsiden af enkelte siddepladser, som så får en slags ryglæn - på hver af torvets tre sider, og som snor sig i forskellige niveauer, så de også her indbyder både til et siddehvil og til leg og hoppeaktivitet for børn:

-I bedene under træerne planlægger vi både med grøn beplantning og en blanding af forårsløg, sommerblomster, stauder og stedsegrønne buske i hævede bede. På den måde skulle vi gerne sikre, at der er farver på henover sæsonen og stadig noget grønt tilbage om vinteren, fortæller Kristine Dagnæs-Hansen og tilføjer, at det hævede bed over mod gennemgangen til P-pladsen planlægges anlagt i samme stil med siddeplinte, beplantning – og så et magnolium-træ i midten.

-Jeg synes, det tegner rigtig godt, og så er det jo lidt vores drøm, at det nye torv vil anspore til mere liv året igennem – og måske lidt udeservering i godt vejr, siger Kristine Dagnæs-Hansen.

Opholdsmøblerne til Brammings nye Nørretorv er snart klar fra Frisesdahls værksted. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce