Annonce
Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Kirsten – siddende på en fin afsyret slagbænk – og Torben Laursen i deres lille fine forretning, hvor man kan falde i mange gode staver over fine, finurlige genstande. Foto: Kirsten Enevoldsen
Kirsten og Torben Laursen har i 32 år købt og solgt spændende ting og sager, antikke og unikke ting i Billum og Bramming.

BRAMMING: ”Nyt og gammelt” hedder den lille butik med de mange spændende ting til salg. Unikke ting – fra møbler og unikke brugsgenstande, kunst malerier, antikke tegnede billeder og til et par smarte, langskaftede røde støvler i det ”pureste slangeskind”.

- Men vi er altså IKKE en Snuble Bixen, hvor så end den betegnelse er kommet fra, siger Kirsten Laursen, der sammen med sin mand Torben har drevet den lille finurlige butik i Storegade 7 i Bramming i seks år.

Kirsten og Torben Laursen, der begge er langt over pensionsalderen, har i 32 år levet af at købe og sælge antikviteter, gamle ting og sager med patina og historie. Kirsten er uddannet tøjdesigner. Torben har tidligere sejlet til søs, men de fandt sammen for mange år siden, købte en landejendom, Postgården i Lønne ved Tarm, som de restaurerede og istandsatte fra A til Z.

Annonce

I 15 år drev de Billum Antik over for kroen. Så blev Lønne-adressen byttet ud med idylliske Sjelborg nord for Esbjerg, og de begyndte at sælge på Det Blå Marked i Bramming:

- Det skulle være vores ophørsudsalg, meeen så fik vi kig på lokalet her i Storegade – tidligere legendariske Klingenberg Sko, der eksisterede i 115 år. Vi kunne ikke dy os. Sidder for en billig husleje. Vi indrettede stedet og kørte torsdag, fredag, lørdag her til Bramming for at handlede. Blev glade for byen, og for tre år siden flyttede vi privat fra Sjelborg til Mæglergade i Bramming, fortæller Torben og Kirsten, der nu har været gift i 40 år.

Det skulle være vores ophørsudsalg, meeen så fik vi kig på lokalet her i Storegade – tidligere legendariske Klingenberg Sko, der eksisterede i 115 år. Vi kunne ikke dy os. Sidder for en billig husleje. Vi indrettede stedet og kørte torsdag, fredag, lørdag her til Bramming for at handlede. Blev glade for byen, og for tre år siden flyttede vi privat fra Sjelborg til Mæglergade i Bramming

Kirsten og Torben Laursen fra "Nyt og gammelt"

- Her har vi det godt. Vi har rejst jorden rundt, så vi har oplevet det, vi skal.

Kirsten Laursen i møbelafdelingen, hvor en klassisk julebuk foran kanen med julemanden er fundet frem af gemmerne i anledning af julen: Og de to store klassiske Carlsberg-plakater vil virkelig pynte på en stor lys væg i et moderne ungt hjem, mener Kirsten, der er uddannet inden for design og undertiden hjælper folk med at indrette deres hjem. Foto: Kirsten Enevoldsen

- Så fik vi også mulighed for at leje optiker Karsten Andersens Optimal-lokaler her ved siden af, så her vi vores møbler udstillet. Vi har nydt at være her i nu seks år og ser tilbage på et meget aktivt virke med køb og salg af antikke og unikke ting sager – såmænd hentet både her i landet og i hele Nordeuropa.

- Og nej – vore børn vil ikke overtage det. Vi har ingen nethandel, men vi har en lille go’ forretning her, som vi hygger os med tre dage om ugen. Vi indretter selv det hele. Vi har mange trofaste kunder, som kommer igen og igen, og mange nye kunder bliver overraskede over, at der her i lille Bramming er sådan en fin lille butik med unikke ting.

- Og så hedder den altså ”Nyt og gammelt”, og jeg hedder Kirsten, fastslår Kirsten, der af uransalige årsager forleden var blevet kaldt noget andet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

XL 1000 BPI-puder til Røde Kors

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

60 flethjerter gør Hunderup juleklar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Det har du ikke set før: Et hæklet juletræ lyser op ved Baghuset

Ugeavisen Bramming

Så kom julen til Darum

Ugeavisen Bramming

Pakke-december på Solgården

Ugeavisen Bramming

Hvad er det: Komplementær hormonterapeut åbner egen klinik

Ugeavisen Bramming

Jytte flytter frisørstolen til Vejrup

Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Annonce