Annonce
Ugeavisen Bramming

Nyt strøg på Jernbanegade/Storegade

Her ses P-pladsen, fortove med mere frem til Postgården, viser Kristine Dagnæs-Hansen. Bag Kristine skal det lille ellipseformede minitorv ligge. Foto: Kirsten Enevoldsen
Nyt fortov, nyt lille minitorv og ny bænk rundt om træet ved Vindrosen.
Annonce

BRAMMING: Der graves og rodes, fjernes træer, lukkes udkørsler, etableres nye og anlægges flere andre spændende detaljer midt i byen. Brammingenserne kigger nysgerrigt – og fryder sig samtidig over renoveringen af den fine gamle bygning på Storegade 1 i bugtningen mellem Jernbanegade og Storegade, hvor der også er planlagt et lille minitorv, som bliver ellipse/æggeformet i to dele – dels et trædæk i terræn/jordniveau og dels en træplint i siddehøjde. Med andre ord: Den ene del kan man gå på – den anden sidde på.

-Det bliver bar’ godt, det her, siger Brammings egen byplanlægger, Kristine Dagnæs-Hansen, der hver onsdag er lånt ud fra Rådhuset i Esbjerg og i stedet sidder klar på Banegården til at tage imod folk, svare på spørgsmål og/eller få gode ideer fra de borgere, der følger levende med i deres bys udvikling og forskønnelse.

Ikke mindst nu, hvor Bramming af organisationen Historiske Huse er kåret som én af landets smukkeste stationsbyer.

Så hvem andre end Kristine skal vi slå følge med, når vi gerne vil vide lidt mere om forskønnelsen af Jernbanegade/Storegade, der er et led i det store byfornyelsesprojekt, som også omfatter andre projekter i Bramming.

-Ja, se engang, siger Kristine: Nu er de godt i gang med at sætte kantsten op og lægge fortov herhenad, siger Kristine og veksler ord med de orangeklædte mænd, der slider for at omsætte byplanlæggernes tegninger til virkelighedens verden.

Fortovene loves færdig i år, og der skal sættes nye kantsten helt hen til lysreguleringen ved Viadukten. Der skal desuden lukkes tre udkørsler fra P-pladsen ved Posthuset og etableres to nye i stedet:

-Det vil skabe mere sammenhæng i hele området, ikke mindst fordi der også lægges ny belægning på pladsen foran Postgården, fastslår Kristine og tilføjer, at der sættes en række nye træer langs Jernbanegade. Her er bestilt træsorten frynse-eg ved Jernbanegade og sorten navr på den nye plads ved Storegade 1.


Det vil skabe mere sammenhæng i hele området, ikke mindst fordi der også lægges ny belægning på pladsen foran Postgården, fastslår Kristine og tilføjer, at der sættes en række nye træer langs Jernbanegade. Her er bestilt træsorten frynse-eg ved Jernbanegade og sorten navr på den nye plads ved Storegade 1.

Kristine Dagnæs-Hansen


Det lille ellipseformede minitorv er end fin detalje på pladsen ud for Storegade, som ligger med udsigt både til højre ad Jernbanegade mod øst, mod venstre mod vest og mod nord over for Sct. Knuds Allé:

-Jeg tror, det bliver et hyggeligt lille sted, hvor borgerne kan nyde en lille pause, siger Kristine, der også fortæller, at det store træ på den anden side af Jernbanegade ved Vindrosen udstyres med en rund plint omkring træet, så man også lige kan holde et hvil her.

Kristine Dagnæs-Hansen glæder sig til at få hele etape 1 ad Jernbanegade gjort færdig:

-I etape to gør vi fortovet foran Postgården bredere og forbedrer arealet foran Banegårdens cykelparkering. Derudover ser vi på at skabe et smukkere forareal, slutter Kristine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce